Ayhan Bora Kaplan operasyonunda önemli gelişme! 3 emniyetçi gözaltında Ayhan Bora Kaplan operasyonunda önemli gelişme! 3 emniyetçi gözaltında

Bir üniversite öğrencisinin Filistin yürüyüşünden dönen vatandaşa taşıdığı bayrak gerekçesiyle yumruk atmasının ardından ''Eline sağlık'' paylaşımında bulunan Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı. Altaylı'dan konulu ile ilgili açıklama geldi. Gazeteci Ertuğrul Özkök'te Fatih Altaylı'nın avukatı ile savcılığa gideceğini söyledi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy olayı hakkında "eline sağlık" paylaşımına "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Öte yandan, Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen  mitinge katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen ayrı bir soruşturma daha başlatıldı.

FATİH ALTAYLI "CUMA GÜNÜ SAVCILIĞA GİDİYORUM"
Gazeteci  Ertuğrul Özkök, Altaylı'nın cuma günü savcılığa ifade için gideceğini belirterek "Biraz önce Fatih  Altaylı ile konuştum. Son durum şu. Bugün öğleden sonra Savcılıktan yazı gelmiş.Cuma günü avukatı ile savcılığa gidiyor."dedi.