Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak

Podemos Partisi lideri Ione Belarra, İsrail'in Eurovision'a katılmasını

"İsrail'in Gazze'de işlediği soykırımın kabulü" olarak nitelendirerek, tüm demokratik ülkeleri Eurovision'u boykot etmeye çağırdı. Belarra, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer bir soykırım işleyen İsrail Eurovision'a gidiyorsa, insan haklarını savunan ve demokratik olan hiçbir ülke Eurovision'a katılmamalıdır. Bu iğrenç bir aklanmadır." ifadelerini kullandı.

Podemos Partisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında soykırım yaptığı gerekçesiyle Ocak ayından bu yana İsrail'in Eurovision'a katılmasını engellemek için çaba gösteriyor. Ancak, İspanya Meclisi'nde diğer siyasi partilerden yeterli desteği bulamayan Podemos, İspanya'nın Eurovision'a katılan ülkeler arasında İsrail'in ihracını teşvik etmek için girişimlerde bulunuyor.

Podemos ayrıca, İspanya'daki diğer siyasi partilerin Avrupa Parlamentosu üyeleri ve Eurovision organizatörlerine bir mektup göndererek, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı bu yılki yarışmadan men edilmesini talep etmişti.

İsrail'in eurovision ısrarı: Değiştirdiler İsrail'in eurovision ısrarı: Değiştirdiler