Filistin'e düzenlediği katliam sonrası dünyadan tepki gören İşgalci İsrail'in Eurovision şarkı yarışmasındaki kullandığı şarkı da gündeme oturdu. Tepki gören ve İsrail'in men edilmesi için çağrıda bulunan ülkeler de oldu. İşte tam da bu dönemde yaşanan bir gelişme tekrardan gündeme oturdu. 

İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme

İsrail'i Eurovision'da temsil edecek olan "Hurricane" isimli şarkının, daha önce Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedilen "October Rain" şarkısının revize edilmiş bir versiyonu olduğu bildirildi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eurovision şarkısının söz yazarlarından EBU'nun kurallarına uygun bir şekilde düzenlenmesinin istendiği belirtildi.

Ürdün dışişleri bakanı Safadi'den Filistin açıklaması Ürdün dışişleri bakanı Safadi'den Filistin açıklaması

KAN'ın açıklamasında, bu kararın Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un tavsiyeleri üzerine alındığı ifade edilirken, şarkının kamuoyuyla 10 Mart'ta paylaşılacağı duyuruldu. "October Rain" adlı şarkının EBU tarafından siyasi mesajlar içerdiği gerekçesiyle reddedildiği biliniyor.

İsrail'in Eurovision için sunduğu ikinci şarkı olan "Dance Forever" da ilk şarkı gibi aynı gerekçelerle reddedilmişti. İsrail basını, "Dance Forever" adlı şarkının da Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısına göndermeler içerdiğini iddia etmişti.