Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Özbekistan'dan dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM tarafından Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uymayarak, hak ihlali kararı yönünde oy veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması hakkındaki soruyu yanıtlayan Erdoğan, “AYM birçok yanlışları arka arkaya yapar hâle geldi.Bu da bizi ciddi manada üzmektedir” dedi.

Erdoğan, sözlerine "Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez"  diye devam etti. 

ANAYASA YAPMA YETKİSİ YÜCE MECLİSİMİZİNDİR 

Anayasa Mahkemesini eleştiren Erdoğan, "Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis'imizindir ve bu yetkisini deviredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" dedi.

Erdoğan: Milletin aşına, ekmeğine göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız Erdoğan: Milletin aşına, ekmeğine göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız

Meclis’in Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürmemesine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Parlamentomuz bu konularda ağır hareket ediyor, birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için yurt dışına çıktılar” diye konuştu.

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasına ilişkin gelen sorulara ise “Biz bay bay Kemal dedik. Dediğimiz oldu mu? Oldu. Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Sen de kaybedeceksin, öbürü de kaybedecek. Eğer bu parti Atatürk’ün partisiyse Atatürk’ün partisinde milli olmayan, yerli olmayan kimse barınamaz ve barınamayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi başına kimi getirirse getirsin değişmez, değişemez.”