Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'de Meral Akşener'i ağırlaması, İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. Akşener, özel kalemi aracılığıyla yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı yardımcılığı" iddialarını yalanlarken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun tepkisi gecikmemişti.

Bugün de MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündemdeki görüşmeye ilişkin görüşlerini paylaştı.

Müsavat Dervişoğlu: Erdoğan-Akşener görüşmesinden haberim yoktu Müsavat Dervişoğlu: Erdoğan-Akşener görüşmesinden haberim yoktu

YALAN RÜZGARI...

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, görüşme için şunları söyledi:

Kulis bilgisi diye servis edilen dedikoduları, yalan rüzgarlarını, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle, ibretle takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesle konuşabilir, herkesi dinleyebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf, asla astarı olmayan söylentilerin, gemiyi azıya alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kampçılanmasıdır.

GÖRÜŞMELER ÇARPITILIYOR

Erdoğan'ın ikili görüşmelerinin çarpıtılmasını ibretle takip ettiklerini belirten Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesle konuşabilir, herkesi dinleyebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur." dedi.

SURİYELİLER KONUSU

Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerinin kademe kademe sağlanması gerektiğini de söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Düzensiz göçün beli kırılmalı ve Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalı." diye konuştu.

"ELLERİNİ OVUŞTURANLARA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Her şey Türkiye için diyoruz. Ancak son zamanlarda ülkemiz aleyhine iç ve dış tehdit sarmalının gittikçe genişlediğini müşahede ediyoruz. Türkiye'yi karanlık operasyonların hedef ülkesi haline getirmek için ellerini ovuşturanlara taviz vermeyeceğiz. Telaşa kapılmadan daha sağduyulu temkinli olmak mecburiyetindeyiz.

Düzenleme, yeni yasama döneminde Meclis’e gelecek Düzenleme, yeni yasama döneminde Meclis’e gelecek

CHP "DEM"LENMİŞTİR

"CHP, DEM'lenmiş ele geçirilmiş Atatürk ile yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun o bizim klasmanımızda da kalitemizde de ağırlığımızda da değildir. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir.

HAKKARİ'YE KAYYUM

"DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı'nın hukuk sınırları kapsamında görevden el çektirilmesi ardından geçtiğimiz çarşamba günü silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan 19 yıl 6 ay hüküm alarak tutuklanması, Türk devlet ve hukuk onurunun şaşmaz hükmüdür. DEM'in hedefi yöre insanına hizmet etmek değildir. DEM'in hedefi derdimize deva, ihtiyaçlarına çare olmak değildir. DEM'li belediyelerin hemen hepsinde paralel yönetim, PKK'nın sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi altındadır."

Editör: Kemal Ilıkkan