Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye iade-i ziyaretinin 11 Haziran günü saat 16.00'da gerçekleşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde gündemdeki tüm konuları masaya yatıracaklarını söyleyen Özel, “Önemli olan görüşebilmektir. Siyasetçiler el sıkışmazsa bir takım vesayet odakları ellerini ovuşturmaya başlarlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener'i kabul etti, gündem yeni anayasa Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener'i kabul etti, gündem yeni anayasa

HAKKARİ'YE KAYYUM ATANMASI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel'in gündeme ilişkin sözlerinden satırbaşları şöyle:  

Kayyumla ilgili Cumhur İttifakı’ndan gelen her iki açıklamayı da talihsiz buluyorum. Bahçeli’nin değerlendirmesi çok sorunlu. Millet vardır, devleti demokrasiyle yönetirseniz milletin yüzü güler. Bugün yetkiyi elinde bulunduranla aram iyi, ayar veriyorum diye milletin sesi olunmaz. Milletin sesi sandıktadır. Hukuku çiğnedik, milletin menfaati burada diyemezsiniz.

E R D O

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK

Ben durduğum yerdeyim. 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıktığımızda çok net olarak şunu söyledik; ‘Biz sesinizi duyuyacağız. Eğer siz de sesinizi duyurmak istiyorsanız, siz de bu seçimde 10 bin lira en düşük emekli maaşını reva görenlere, asgari ücretinize zam yapmamayı düşünenlere, 1 milyon öğretmeni atamayanlara, işçilere hak ettiğini vermeyenlere sesinizi duyurun’ dedik.

Bugün de söylüyorum; 31 Mart seçim sonuçları CHP’yi 47 yıl sonra birinci parti yaptı. Bizim net olarak söylediğimiz şudur; biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben CHP’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması lazım.

CHP İKTİDARA YAKINDIR

Özel'e İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun “Mayınlı sahaya girilmiş olduğunu düşünüyorum" sözleri de soruldu.

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

CHP lideri, "Mayınlı saha falan yok. Siyasette erken seçim konuşmanın mayına basmak olduğunu düşünmüyoruz. Ama oy oranınız sizi bir seçimden uzak tutuyorsa, seçimi mayınlı saha olarak nitelendirirsiniz. CHP yarın bir seçim yapılsa iktidara gelecek partidir. Ancak erken seçim meselesinde benim atfım vatandaşın sesini duymamanın doğurabileceği sonuçlara ilişkindir.” ifadelerini kullandı.

CHP iktidarla yeni anayasa için anlaştı mı?  Pazarlık için masada neler var? CHP iktidarla yeni anayasa için anlaştı mı? Pazarlık için masada neler var?

Editör: Kemal Ilıkkan