2 Eylül 1974 yılında İstanbul doğumlu Pınar Altuğ Atacan, Türk oyuncu, sunucu ve eski manken. Saint Benoît Fransız Lisesi'nde okudu ve  mankenliğe lisedeyken başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünündeki eğitimini yarıda bırakarak 1995 yılında televizyon hayatına adım attı. 1995-1998 yıllarında sunuculuk yapan Pınar Altuğ daha sonra bir zamanların ünlü dizisi  Çocuklar Duymasın'da başrol oynadı. 
 Pınar Altuğ Armağan Çağlayan

Ailesiyle çok bağlı olduğunu dile getiren Atacan aile konusunda çok şanslı olduğunu dile getirdi. Mankenlik yapmasaydın ne olurrdun sorusuna cevap veren Atacan,

Mimar olmak çok isterdim, çok hoşuma gidiyordu niye olmadın derseniz ben çok iyi bir öğrenci değildim. Çok çalışkanımdır ama ders çalışamam. Bana iş verin sabaha kadar çalışırım.

Dilan Polat vakfında burs skandalı Dilan Polat vakfında burs skandalı

Üniversite eğitimini yarıda bırakıp iş hayatına atılan Pınar Altuğ, 

Ben hayatta yaşadığım şeylerden çok kolay pişman olan biri değilim. Evet üniversiteyi okuyup bitirmemiş olabilirim ama kendimi yetiştirdiğim düşünüyorum. Kendini yetiştirmek sadece okulla olmuyor. Tabii ki isterdim elimde daha güçlü bir diploma olmasını ama ben Siyasal Bilgiler İşletme mezunu olsaydım o mesleği yapmayacaktım. Sadece diplomayı almış olacaktım belki de birisinin yerini işgal edecektim. Dolayısıyla bugün olduğum yeri ya da yaptıklarımı gördüğümde yaşadığım hayattan şikayetçi değilim" dedi.
 

 Magazin programı sunmaktan vazgeçen Pınar Altuğ, 

Magazin programı sunmaktan vazgeçmemin iki sebebi vardı. Biri bazı haberleri çok saçma bulmam diğeri ise  pazar günü yayınlanan bir programda  deri bir mini etek üstüne dik yakalı küçük bir kazak altına çizme giyiyorum ve öyle sunuculuk yapıyordum. Bana dediler ki gece elbisesi giyeceksin dedim ki ne kadar saçma bir şey bu. Pazar sabahı ekrana gelen insanların yatakta pijamalarıyla ellerinde çayları kahveleri ya da kahvaltı masasında oturup seyredecekler ben ise gece elbisesiyle karşılarına çıkacağım. Ne kadar saçma şey saçmalamayın Allah aşkınıza diye karşı çıktığım için magazin programı sunmaktan vazgeçtim. "dedi.

Günlük hayatında da bu tür kıyafetlere yer vermediğini belirten ünlü manken 

Aşırı şıkırtılı pıkırtılı giyinen biri hiçbir zaman olmadım. Yani günlük hayatımda ya sizin gibi bir sohbet programına gelirken bir etek bir gömlek giyiyorum.  Abartılı kıyafetler giymek ruhumda yok. Ancak sahnede bir gece yayını yapıyorsam tuvalet giymeyi ve oranın hakkını, sahnenin hakkını vermeyi seviyorum. Onun dışında normal hayatımda da öyle giyinen biri olmadığım için bana hiçbir zaman anlamlı gelmedi hala da gelmiyor. dedi.
 

Beni parayla satın alamazsınız

Çocuklar Duymasın dizisindeki kovulma iddialarına yanıt veren Pınar Altuğ,

Şimdiki aklım olsaydı o dizide bulunmazdım, diziden kendi isteğimle ayrıldım. Beni kimse parayla satın alamazdı, o kadar lafı para kazanacağım diye duyamazdım. Kimse de cesaret edemezdi. Başrol oyuncusunun bir anda çekip gitmesi çok karşılandık şey değildir. Mesela Tamer Bey, demişti ki en büyük pişmanlıklarımdan bir tanesi Pınar'ın gitmesine izin vermem. Hala söyler o gün Pınar'ın gitmesine izin vermeyecektim. Hayatımdaki en büyük hatalardan biridir ömür boyu kendimi bu konuda affetmeyeceğim diye hep söyler. 

Hala sokakta Meltem dediklerinde dönüp bakıyorum

2010 yılında Çocuklar Duymasın'ın yeni sezonuyla tekrar dizi setlerine dönen Altuğ, Evet bir oyuncu olarak aynı projenin içinde kalmak bir anlamda yorucu olabilir ama bir yandan da ben ben hayatta her şeye pozitif yaklaşan biriyim. Çocuklar Duymasın hepimiz için çok başka bir projeydi. Televizyon izlemiyorum diyen insanın bile izlediği bir diziydi. Çünkü kendinden öyle da böyle bir parça bulduğu, bütün ailenin beraber oturup izleyebileceği bir iş. Dolayısıyla ilk yerli sitcom.

 

Aşık olursam gözüm kararır

Aşk hayatına da değinen Pınar Altuğ, 

Nisan gibi İşte böyle bir flörtöz hale geçtik 2007'de evlenme teklif etti 2008'de evlendik ve 2009'da su adını verdiniz kızımı dünyaya geldi 
Aslında biz aynı evde yaşıyorduk ve evlenmemiz için hiçbir sebep yoktu ve yağmur bir gün benin karşısın aldı dedi ki senin yaşın geliyor farkındayım. Çünkü aramızda yaş farkı var. Bence senin artık anne olma zamanın geliyor. Biz bu işi daha fazla uzatmayalım evlenelim dedi. 

İlişkilerinin çok güzel gittiğini dile getiren ünlü oyuncu eşi Yağmur Atacan için,
O saman alevi gibi bir anda parlar ama ikimizin de geçinmeye gönlü var biz ömrümüzün sonuna kadar beraber olma fikrindeyiz" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi