CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı girişimi hakkında, "Saray'ın iki seçim arasında sıkıştığında terör kartına nasıl sarıldığı hala hafızalarımızda." diyerek tepki çekti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise Faik Öztrak'ın bu sözlerine "Yakışmadı" diyerek cevap verdi. Selvi, Öztrak'ın terör eylemini kınamamasını sert sözlerle eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA TAKDİR FAİK ÖZTRAK’A ELEŞTİRİ

İşte Abdulkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısındaki o bölüm:

"Kılıçdaroğlu’nun, CHP grubundaki konuşmasını izledim. İçişleri Bakanlığı’na yapılan terör saldırısını ‘ama, fakat’ demeden net bir şekilde kınadı. Kılıçdaroğlu, saldırının hemen ardından attığı tweet’te de net bir tavır sergilemişti. Kılıçdaroğlu’nun kimi açıklamalarını eleştiriyorum ama bu tavrı olumluydu. Doğruya doğru, yanlışa yanlış. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Terörle mücadelenin iktidarı, muhalefeti mi olur? Bu memleket meselesi.

Ama aynı şeyi CHP Sözcüsü Faik Öztrak için söyleyemeyeceğim.

Faik Öztrak, ”Sarayın sıkıştığında, iki seçim arasında terör kartına nasıl sarıldığı, seçmeni güvenlik ile özgürlük arasında tercih yapmaya nasıl zorladığı hâlâ milletimizin hafızalarındadır. O nedenle bu saldırının bir an evvel bütün yönleriyle aydınlatılmasını bekliyoruz” dedi.

CANLI BOMBA

PKK’lı iki canlı bomba, Meclis’in açılacağı gün ağır silahlarla, onlarca kilo C-4 patlayıcı ile İçişleri Bakanlığı’na saldırıda bulunmuş, büyük bir faciayı önleyen kahraman polislerimiz yaralanmış, veteriner hekimi katleden teröristler 6 aylık bir çocuğu yetim bırakmış... Bu durumda Faik Öztrak’ın çok net ve kararlı ifadelerle terörü kınaması gerekirken, ‘Devletimizin ve milletimizin arkasında duruyoruz’ demesi beklenirken o çıkmış, “Sarayın terör kartını nasıl kullandığını biliyoruz” diye imalı açıklamalar yapıyor.

YAKIŞMADI

PKK’nın dahi kabul ettiği alçakça bir saldırı üzerinden imalı bir şekilde konuşmak Faik Öztrak’a yakışmadı. O Faik Öztrak ki, devletten gelir.

İsmini taşıdığı Mustafa Faik Öztrak 1939-1942 yılları arasında Refik Saydam hükümetinde, Orhan Öztrak 1962-63 yılları arasında İnönü hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapmıştır.

Herkes farklı konuşsa dahi Faik Öztrak’ın terör söz konusu olunca çok net ve kararlı konuşması gerekirdi."