Bu hafta vizyona gidecek 6 filmi sizler için kısaca tanıttık. İşte 3'ü yerli 3'ü yabancı olan 6 film ve konusu. 10 Ocak 2024 vizyona girecek filmler...

QUEEN ROCK MONTREAL

18 Ocak Perşembe günü vizyona girecek olan "Queen Rock Montreal," Saul Swimmer tarafından yönetilen bir belgesel film. Bu film, 1981 yılında Montreal'de gerçekleşen unutulmaz bir Queen konserini izleyiciyle buluşturuyor. Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor ve John Deacon'dan oluşan efsanevi Queen grubu, konserde "We Will Rock You," "Somebody To Love," "Under Pressure," "Bohemian Rhapsody," "Another One Bites the Dust," ve "We Are The Champions" gibi unutulmaz hitleri seslendiriyor. Bu muazzam performans, Queen'in hayranları için kaçırılmayacak bir deneyim sunuyor.

LOHUSA

Cannes festivalinde Türk Sineması rüzgarı Cannes festivalinde Türk Sineması rüzgarı

Gupse Özay'ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde yer aldığı "Lohusa," yeni ebeveyn olan bir anne ve babanın ilk 40 gün boyunca karşılaştıkları komik olayları konu alıyor. Lohusa depresyonu riski taşımadığına inanan Burcu, bebeğiyle tek başına ilgilenme, uykusuzluk ve hormon değişiklikleri gibi zorluklarla yüzleşir. Bu süreç, Burcu'nun kendisini beklenmedik gerçeklerle karşı karşıya bırakması ve birbirinden komik olaylar içinde bulmasına neden olur. Lohusa dönemini en iyi şekilde yönetmeye çalışan Burcu, acaba bu zorlu sürecin üstesinden gelebilecek midir?

ÖRDEKLERİN GÖÇÜ

Ördeklerin Göçü (Migration), çocuklar ve animasyon severler için keyifli bir deneyim sunan bir hikayeyi anlatıyor. Aşırı korumacı baba Mack'i hayatlarının tatilini yapmaya ikna etmeye çalışan bir ördek ailesinin serüvenini konu alıyor. Anne Page, çocuklarına dünyayı keşfettirmek istediği için aileyi New York'tan tropikal Jamaika'ya göç etmeye ikna etmeye çalışır. Ancak ailenin kış ayları için güneye gitme planları kısa sürede aksiliklere uğrar. Bu süreç, ördek ailesinin yeni arkadaşlar edinmesine ve birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak tanır.

AFACANLAR KAMPTA

Afacanlar İş Başa Düştü'nün devam filmi olan Afacanlar Kampta, dedesinin işlettiği çocuk kampında çalışmaya giden Emirhan'ın kamp ortamında geçen heyecan dolu hikayesini anlatıyor. Amerikalı bir belgesel ekibi, kamp alanında bulunan botanik bahçesiyle ilgilenirken, aksilikler yaşanır. Ayağı kırılan Saffet Dede'nin yerine kampın sorumluluğunu üstlenen Emirhan ve diğer çocuklar, belgeselcilerin aslında Zinya çiçeği adlı özel bir bitkiyi çalmaya çalışan ajanlar olduğunu fark ederler. Bu durum, çocuklar arasında zorlu bir macerayı başlatır.

KARDEŞ TAKIMI

Haftanın bir diğer komedi filmi "Kardeş Takımı," anne ve babalarının aslında gizli ajanlar olduğunu öğrenen kardeşlerin öyküsünü konu alıyor. Ailelerinin TeknoStar adlı şirket için dünyanın geleceğini şekillendiren pek çok teknolojik icatı koruduğunu keşfeden dört kardeş, evlerinde buldukları süper bilgisayar TA-OZ 4000 ya da diğer adıyla TAKOZ'un yardımıyla ebeveynlerini ve dünyanın geleceğini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılır. Bu süreç, onları gerçek bir "Kardeş Takımı"na dönüştürerek unutulmaz bir serüvenin içine sürükler.

ANIMAL KINGDOM

Adele Exarchopoulos, Romain Duris ve Tom Mercier'in başrollerini üstlendiği "Animal Kingdom," Thomas Cailley'in yönettiği bir bilim kurgu filmidir. Film, insanların başka hayvan türlerine dönüşmeye başladığı bir dünyada, bir baba ile oğlu arasında geçen bir macerayı beyaz perdeye taşıyor.