Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2017 yılında Hakkıbey Yarımadası'nda yaşanan yangın sonrası, bölgedeki orman arazisi yeşillendiriliyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, yangın sonrası gerçekleştirilen çalışmaları basın mensuplarına tanıttı. Kayıran, basın açıklamasında yanan orman sahalarının anayasal gereklilikler doğrultusunda bir yıl içinde ağaçlandırılması gerektiğini belirtti.

Yıldırım düşmesi can aldı Yıldırım düşmesi can aldı

preview image

Yangın sonrası her bir orman alanının hızla yeniden ağaçlandırıldığını vurgulayan Kayıran, hiçbir sahanın yapılaşmaya açılmadığını ve tamamen ağaçlandırıldığını ifade etti. Ayrıca, kamuoyunda yanlış algılar oluştuğunu ve yangın sonrası sahil kesimlerinde yapılaşmaya izin verilmediğini dile getirdi.

preview image

Kayıran, son 20 yılda Balıkesir'de yaşanan orman yangınlarının sayısını ve zarar gören alanları açıkladı. Ayvalık'taki Hakkıbey Yarımadası'nda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kayıran, yaklaşık 20 hektarlık alanda 33 bin fidanın dikildiğini ve bölgenin başarılı bir şekilde yeşillendirildiğini belirtti. Bu çabalarla Ayvalık'ta, yangın sonrası doğal güzelliklerin yeniden kazanıldığına dikkat çekildi.