Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderilmesi dünya basınında geniş yankı buldu. Uluslararası önde gelen haber ajansları, "Türkiye'nin ilk astronotu Florida'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı" şeklindeki haberleriyle olayı duyurdu.

ABD merkezli haber televizyon kanalı CNN ise “SpaceX, Avrupa özel uzay misyonuyla ilk Türk astronotu gönderdi” ifadesini kullanarak Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisine vurgu yaptı.

DENİZKURDU-2 Tatbikatı son erdi DENİZKURDU-2 Tatbikatı son erdi

NBC haber kanalı, "Türkiye, İsveç ve İtalya'dan astronotlar en son ticari uçuşla uzay istasyonuna gönderildi. Astronotların Cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor ve iki haftayı yörüngedeki istasyonda geçirecekler" ifadeleriyle haberleştirdi. Kore Post medya organı ise “Türkiye, Ulusal Uzay Programı kapsamında hedeflerine ulaşmaya devam edecek” açıklamasını kullanarak Türkiye'nin uzaydaki hedeflerine vurgu yaptı.

Bloomberg, "Türkiye, ilk astronotunu SpaceX kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçurdu ve bu, ülkenin yeni oluşan uzay programında bir dönüm noktası oldu" şeklinde haberleştirdi. Asya merkezli uluslararası medya organı NDTV, "Türkiye'nin İlk Astronotu Bugün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolda” başlığını kullanarak olayı duyurdu.

ABD News, "SpaceX, Türkiye'nin ilk astronotunu bir İsveçli ve İtalyan ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi" ifadesiyle haberleştirirken, Hindistan merkezli Times of India "Türkiye'nin ilk astronotunun bulunduğu mürettebat uzay istasyonuna doğru uçuşa başladı" şeklinde başlık kullandı. Çin merkezli South China Morning Post ve Fransa merkezli gazete Le Monde da Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisini duyurdu ve detayları paylaştı.