Tercihlerini yapmak isteyen adaylar, 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için detayları içermektedir. Adaylar, belirtilen tarihler arasında tercihlerini belirleyip başvurularını gerçekleştirebilecekler.

TercihTarihleri Belli Oldu!

Adaylar, tercihlerini 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2024 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 25 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada,

"Millî Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2024/3 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Adaylar tercihlerini, 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2024 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve 25 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2024/3 Tercih kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

ifadeleri yer almaktadır.

Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme bilgileri, ÖSYM'nin internet sayfasında adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra, ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda iletilir. Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili olarak adaylara ve kurumlara herhangi bir belge posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar. Atanmak için gerekli olan evrakları ve bu evrakların hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini öğrenmek için adaylar, yerleştirildikleri kurumdan bilgi alacaklardır.

Editör: Elif Erbay