Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Margherita Facella ve Oxford Üniversitesi'nden Dr. Charles Crowther, Diyarbakır'daki bir eseri incelemek üzere bir araya geldi. Prof. Dr. Margherita Facella, bir hafta boyunca devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser’in Portresi” 32 milyon dolara alıcı buldu

'ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'

"İnsanlık ve Kommagene tarihine ışık tutacak bir yazıt, bunun incelemelerini yapıyoruz. Bu konuda destek ve katkı sunmak istiyoruz. Burada olmaktan çok memnunuz. Yazıtlarda Kommagene Kralı l. Antiochos'un özellikle halka verdiği demeçler var. Burada özellikle diyor ki 'Kanunlara son derece itaat edin ve saygılı olun'. Zaten yazıtların arkasında da l. Antiochos ile I. Mithridates rölyefi var. Çalışmalarımız sürüyor, ileride çok daha detaylı bilgiler vereceğiz"

Gerger ilçesine bağlı Onevler köyü Kımıldağı yakınlarında 26 Eylül 2023'te keşfedilen kabartma heykel ve steller, Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve bölgenin kült (kutsal alan) alanı olduğu belirlenmişti. Ekipler, alanda tokalaşma sahnesinin olduğu kabartma ile yazıtların yer aldığı stelleri bulmuştu. Ancak bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle eserler askeri helikopterle halatlar yardımıyla Perre Antik Kenti'ne taşınmıştı.