Konut kredisi için talepler oldukça yoğunlaşmaya başladı. Her ne kadar düşük faizli konut kredisi bekleniyor olsa da mevcut ekonomik koşullarda bu imkanın kolay kolay verilmeyeceği biliniyor. Konut arzında da sıkıntılar varken devletin ucuz konut kredisi dağıtmasına pek ihtimal verilmiyor. Buna karşın mevcut konut kredisi kampanyalarının maliyetleri araştırılmaya devam ediliyor. Konut kredisi çekmek için ilk adres olan kamu bankaları içerisinde bulunan Vakıfbank’ın kredi maliyetleri belli oldu.

KONUT KREDİSİ İÇİN VAKIFBANK KAMPANYASI!

Konut kredisi kullanmak için Vakıfbank’a başvuru yapanlar karşılaşacakları maliyetleri merak ediyorlar. Son yıllarda kamu bankaları en uygun faizli konut kredisi kampanyalarını açıklamış ve bu kampanyalar ile çok sayıda vatandaşın ev sahibi olmalarına aracılık edilmişti. Bu şekilde vatandaşların ev sahibi olmaları sağlanırken inşaat sektörü de dolaylı olarak desteklenmişti. Ancak bu süreç sona erdi. Mevcut ekonomik koşullar bu uygulamanın devam etmesini güç bir hale getirdi. Kamu harcamalarında tasarrufların tartışıldığı bir süreçte kamu bankalarından ucuz konut kredisi vermek pek mantıklı görülmüyor. Vakıfbank da müşterilere mevcut kampanyadan konut kredisi dağıtmaya devam ediyor.

Vakıfbank konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere aylık yüzde 3,79 oranında kredi faizi ile konut finansmanı veriliyor. Bu maliyet için karşılaştırmalı değerlendirme yapıldığında bankaların ortalamalarının altında bir faiz oranı ile Vakıfbank’ın konut kredisi verdiği görülüyor. Bundan dolayı halen daha Vakıfbank’tan konut kredisi çekmek avantajlı olarak bulunuyor.

Benzin ve motorin kaç TL? 20 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Benzin ve motorin kaç TL? 20 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları

Vakıfbank müşterileri konut kredisi çektiklerinde ödeme kolaylıkları ile de karşılaşıyorlar. Bu kapsamda müşterilere çeşitli seçenekler sunuluyor. Bütçelerini ve gelir akışlarını değerlendirenler kendilerine en uygun gelecek konut kredisi ödeme planını seçiyorlar. Bu şekilde çekilen konut kredisinin geri ödemesi daha sağlıklı bir yapıda yapılabiliyor.

1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ İÇİN MALİYET TABLOSU

Konut Kredisi Vakifbank

Vakıfbank'tan 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisi çekmeleri durumunda yapılan kredi maliyet hesaplamasına göre aylık 57.512 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 10 yıllık hesaplamada 6,9 Milyon TL'yi buluyor. Müşteriler bu tutarda kredi için 7.500 TL kredi tahsis ücreti ödeme durumunda kalıyorlar.