E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var

Türk tiyatrosunun usta ismi Ahmet Uğurlu için cenaze töreni düzenlendi. Uğurlu, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazıyla Üsküdar Şakirin Camisi'nden gönderildi.

Merhum sanatçı, Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Törende abisinin tabutunun başından ayrılmayan Mustafa Uğurlu, taziyeleri de kabul etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve CHP'li Gürsel Tekin de cenazeye katıldı.

Ahmetugurlucenaze2

ZAFER ALGÖZ DUYURMUŞTU

Tabutta Röveşata filmiyle hafızalara kazınan ve bir çok yapımda rol alan Ahmet Uğurlu 71 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi ünlü oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabından duyurdu.

Algöz, mesajında "Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin, Çobanbey mahallemizin ilk aktörü.. Hepimizin ilham kaynağıAllah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.. Çok büyük kayıp" ifadelerini kullandı.

AHMET UĞURLU KİMDİR?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu olarak tanınan Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da doğdu. İlkokuldan liseye kadar Bursa'da eğitim aldıktan sonra Gazi Üniversitesi Resim Bölümünü kazandı. Tiyatroculuğa tesadüfen başladı ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda ikinci derecede rollerde oynamaya başladı.

Daha sonra Ankara Hacettepe Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı ve on üç yıl boyunca devlet tiyatrosunda birçok oyunda rol aldı. İlk sinema deneyimini Atıf Yılmaz'ın yönettiği Mine filmiyle yaşayan Ahmet Uğurlu, yerli ve yabancı birçok ödül kazandı. Kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun abisidir.

Oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti Oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti

Editör: Kemal Ilıkkan