DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'a özel açıklamalarda bulunan ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Ahmet Kaya filminde başrol oyuncusu Özgür Tüzer hakkında çok sert konuştu.

İki Gözüm Ahmet ve İki Gözüm Ahmet - Sürgün'de başrol oyuncusu olarak yer verdiği Özgür Tüzer için barlarda ve pavyonlarda sahne aldığı için eleştiren Şavata, protest müziğinin öncü ismi Ahmet Kaya'nın sevenlerinden özür diledi.

5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam 5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam

TÜRKÜLER MEZE OLDU

Şavata, şu ifadeleri kullandı:

Ahmet Kaya filminden dolayı halka bir özür dileme borcum var. Çünkü Ahmet Kaya hiçbir barda, pavyonda türkü söylemezdi. Türkülerimizi içkilere meze etmezdi. Ancak ben burada yanıldım. Ben Özgür Tüzer denen bir çocuğu getirdim. Ona nasihatler verdim. Bak dedim sen sesinle, sözünle, ahlakınla, edebinle duruyorsun inşallah bozulmazsın. Ben seni burada Ahmet Kaya filminde oynatıyorum yarın sen onun mirasını taşıyacaksın. Ancak bu işin kural ve kaideleri var.

Ahmetkaya

PAVYONDA AHMET KAYA TÜRKÜSÜ SÖYLENMEZ

Sen madem Ahmet Kaya'yı seviyorsun madem onun türkülerini söylüyorsun madem kendini ona benzetiyorsun, ses tonun ona benziyor görüntün ona benziyor sen ona layık olmaya çalışacaksın. Sen bir defa barda pavyonda türkü söylemeyeceksin. Türküleri içki sofralarında meze yapmayacaksın. Keşke seni Ahmet Kaya filmlerinde oynatmasaydım. Barlardan,pavyonlardan çıkmaz oldun. Alkolik oldun. Ben bunun için tüm Ahmet Kaya sevenlerinden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin.

Ahmetkaya2

Selçuk Ural: İbrahim Tatlıses Ahmet Kaya'yı odasına almadı Selçuk Ural: İbrahim Tatlıses Ahmet Kaya'yı odasına almadı

Editör: Kemal Ilıkkan