UEFA, EURO 2024 için yeni bir kuralı duyurdu. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, turnuva sırasında hakemlerin kritik pozisyonlarda alınan kararların gerekçelerini takım kaptanlarıyla paylaşacağını açıkladı. Rosetti, modern futbolda hakemliğin zorluğuna dikkat çekerek, her maçta 22 saniyede bir olmak üzere 200 ila 250 karar alındığını ve bu kararların farklı açılardan incelendiğini belirtti. Hakemlerin, kararlarını açıklamaları ve takım kaptanlarına daha fazla bilgi vermesi gerektiğini vurguladı. Bunun, oyuncuların ve taraftarların oyuna olan güvenini artıracağını ifade etti.

Beşiktaş'ın stadı yenileniyor: "Bakanlıktan onay aldık" Beşiktaş'ın stadı yenileniyor: "Bakanlıktan onay aldık"

Rosetti, baskı altında olan hakemlerin her oyuncuya kararlarını açıklamanın imkansız olduğunu ancak mümkün olduğunca çok kararın takım kaptanlarına açıklanması gerektiğini söyledi. Tüm takımlardan sadece bir oyuncunun hakemle iletişime geçmesini ve bu kişinin takım kaptanı olmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, hakeme saygısızlık eden oyunculara sarı kart gösterileceğini ve kaptanların takım arkadaşlarını hakeme saygı göstermeleri konusunda yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Hakemlerin kaptanlarla iletişiminde açık olmalarının teşvik edileceğini söyleyen Rosetti, bu yaklaşımın hakemlik kalitesini artıracağını ve oyuncular ile taraftarların daha keyifli maçlar izleyebileceğini dile getirdi. UEFA'nın uzman hakemlerden oluşan ekibinin her takımla ayrıntılı tartışmalar yapacağını ve bilgileri oyuncularla paylaşacağını da ekledi. Bu yaklaşımın, futbolun geleceği için olumlu bir miras bırakacağını belirtti.

Halil Umut Meler-6

Editör: Yağız Atay