Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında evinde Büyükçekmece Basketbol'u ağırladı ve mücadeleyi 92-90 kazanarak normal sezonu 25 galibiyetle tamamladı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko, play-off'ta Aliağa Petkimspor ile eşleşti. Büyükçekmece Basketbol ise 17. kez parkeden mağlup ayrılarak play-off dışında kaldı.

Maçın oynandığı salon Ülker Spor ve Etkinlik'ti. Hakemler Mehmet Şahin, Ziya Özorhon ve Batuhan Söylemezoğlu tarafından yönetildi.

İki isim hakemliği bıraktı İki isim hakemliği bıraktı

Fenerbahçe Beko'da Sestina 23 sayıyla öne çıkarken, Guduric 15 ve Biberovic 13 sayıyla katkı sağladı. Büyükçekmece Basketbol cephesinde ise Reed 24 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Franke 17 ve Bruinsma 13 sayıyla takımlarının skor yükünü çekti.

Maçın periyotları şu şekilde geçti: İlk periyot 22-19 Fenerbahçe Beko lehineyken, devre arasında Büyükçekmece Basketbol önde gitti (37-38). Üçüncü periyotun sonunda ise Fenerbahçe Beko, 62-59 öne geçti.

Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek final serisinin ilk maçını 16 Mayıs Perşembe günü saat 18:00'de Aliağa Petkim'i evinde konuk edecek.

Editör: Yağız Atay