Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın bulunduğu kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğuna devam ediyor. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi beklenenden 56 dakika erken gerçekleşecek. Axiom tarafından yapılan açıklamaya göre, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da kenetlenmesi bekleniyor. Astronotlar için karşılama töreni ise TSİ 14:30'da düzenlenecek.

Bakan Fidan: Hedefimiz ASEAN'ın diyalog ortağı olmaktır Bakan Fidan: Hedefimiz ASEAN'ın diyalog ortağı olmaktır

Alper Gezeravcı'dan Uzay Yolculuğunun Sembol Cümlesi İstiklâl Göklerdedir

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da katıldığı uzay yolculuğu SpaceX tarafından gerçekleştirildi. Axiom 3 fırlatması, dün saat 00:49'da gerçekleşti. Gezeravcı, uzaydaki ilk sözlerini "İstikbal göklerdedir" diyerek söyledi.

Dragon kapsülü, 20 Ocak'ta TSİ 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi planlanıyordu. Ancak Axiom'un X hesabından yapılan açıklamaya göre, kapsülün beklenenden daha erken, tahmini olarak TSİ 12:19'da kenetleneceği belirtildi.

Alper Gezeravcı'dan Uzay Yolculuğu

Astronotlar için düzenlenecek karşılama töreni ise TSİ 14:30'da gerçekleşecek. Bu sırada Alper Gezeravcı'nın, Türkiye'den getirdiği hediyeleri yeni ekip arkadaşlarına takdim etmesi bekleniyor.

Alper Gezeravcı dünya basınının manşetlerinde Alper Gezeravcı dünya basınının manşetlerinde

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda halihazırda Rus, ABD'li, Japon ve Danimarkalı 7 astronot bulunmaktadır. Gezeravcı ve ekibiyle birlikte bu sayı 11'e yükselmiş olacak. Gezeravcı, 14 gün boyunca uzay istasyonunda 13 farklı deney gerçekleştirecek.

Kenetlenme süreci için Axiom'un X hesabında saat 10:30'dan itibaren özel yayın başlayacak.

Editör: Elif Erbay