Trendyol, görme engelli bireyleri online alışveriş dünyasına dahil etmek için BlindLook ile işbirliği yaparak Sesli Simülasyon teknolojisini e-ticaret kanallarına entegre etti. Bu teknoloji, BlindLook'un geliştirdiği sesli haritalama teknolojisi sayesinde, görme engelli kullanıcıların ürün ve hizmetlere yardıma ihtiyaç duymadan erişimini sağlıyor.

Sesli aktarıyor

Yurt dışından gelen telefonlar için yeni düzenleme Yurt dışından gelen telefonlar için yeni düzenleme

Sesli Simülasyon, dijital ürün ve hizmetleri tam veya kısmi görme engelli bireyler için erişilebilir hale getiriyor. Ekran okuyucu programlarla paralel olarak çalışan bu teknoloji, kullanıcıların herhangi bir web sitesi veya uygulamayı kullanırken yapmaları gereken aksiyonları sesli olarak aktararak yönlendiriyor.

Eşit şekilde yararlanmasını sağlıyor

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, şirketlerinin sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak kapsayıcı ve uygulanabilir çözümler üretmeye odaklandığını belirterek Poyraz, Trendyol'un temel misyonunun müşterilere kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunmak olduğunu vurguladı, görme engelli bireylerin de bu deneyimden eşit şekilde yararlanmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade etti.


Ayrıca, Poyraz, BlindLook işbirliğiyle gerçekleştirdikleri bu adımın, şirketin sosyal sorumluluk dönüşümünü hızlandırdığını ve EyeBrand sertifikalı bir e-ticaret platformu olmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti.