TikTok, popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak bilinirken, kullanıcıları üzerinde büyük bir değişiklik yapmayı planlayan bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu değişiklik, kullanıcıların tepkisini çekebilecek bir reklam odaklı özellik içeriyor.

Bilgilere göre, TikTok, videolardaki nesneleri otomatik olarak tanımlayan ve izleyicilere "TikTok Shop’ta benzer ürünleri bulun" şeklinde bir ibareyle sizi ürün satın almaya teşvik eden bir özellik üzerinde çalışıyor. TikTok Shop, Eylül ayında piyasaya sürüldüğünde, ucuz ve sahte ürünlerle dolduğu için eleştirilmişti. Ancak bu çevrimiçi Pazar, şirkete günlük 4 milyon dolara yakın gelir sağlıyordu.

Şu anda, TikTok'un her videonun bir reklam olacağı bir sistem üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik, içerik oluşturucuların ürünleri etiketleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak, çünkü sistem otomatik olarak çalışacak. Platform, sadece kullanıcıların vakit geçirmekten hoşnut olacakları videoları değil, aynı zamanda satın almak isteyebilecekleri şeyleri belirlemek için algoritmasını kullanacak ve TikTok Shop'u öne çıkaracak.

Kişisel verilerin korunmasında yeni dönem Kişisel verilerin korunmasında yeni dönem

TikTok Video Süreleri Uzadı Mı? Kaç Dakika Oldu? TikTok Video Süreleri Uzadı Mı? Kaç Dakika Oldu?

Ancak TikTok Shop'un kısa sürede çeşitli eleştirilere maruz kaldığı ve özellikle sahte ürünlerin satışının yapıldığı bir platform haline geldiği ifade ediliyor. Elektronik sigara gibi tehlikeli ürünlerin bu şekilde teşvik edilebileceği ve gençleri etkileyebileceği endişeleri bulunuyor.

Bu yeni özellik, temelde her kullanıcıyı birer influencer'a dönüştürerek platformdaki her gönderiyi bir reklam haline getirecek gibi görünüyor. İçerik oluşturucuların bu özellikten komisyon alıp alamayacakları ise belirsizliğini koruyor.