TikTok, kısa videolar yayınlamasıyla tanınan bir platformdur. Ancak, son yıllarda uzun videoların popülaritesi arttı. YouTube gibi platformlar, TikTok'un kısa video formatını kopyalayarak oldukça fazla kullanıcı çekmeyi başardı.

TikTok, bu rekabete ayak uydurmak için video sürelerini uzatmaya başladı. 2022 yılında, video süreleri 10 dakikaya kadar uzatıldı. Daha sonra Mart 2023'te yapılan bir başka güncellemeyle ücretli erişim gerektiren 20 dakikalık videoların yayınlanmasına olanak tanıdı.

Tiktok Video Süreleri Uzadı Mı Kaç Dakika Oldu (2)

TikTok, şimdi de 30 dakikalık videoları test ediyor. Yeni özellik, şu anda test aşamasında olduğundan kullanıcılara ne zaman sunulacağı hakkında kesin bir bilgi yok.

TikTok'un bu değişikliği, YouTube ile rekabetinde önemli bir adım olarak görülüyor. YouTube, uzun yıllardır video paylaşım platformu pazarında lider konumda.

Tiktok Video Süreleri Uzadı Mı Kaç Dakika Oldu

TikTok'un bu değişikliğinin, kısa video formatının cazibesini azaltıp azaltmayacağı da merak konusu.

TikTok, Çin'de 30 dakikalık videoları test etmeye başladı. Platform, Çin'de Douyin ismiyle hizmet veriyor. 2022 yılında Çin'de yükleme sınırını klip başına 30 dakikaya çıkarmıştı.

Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu

TikTok, Çin'de uyguladığı sistemin aynısını dünya genelindeki kullanıcılara sunmak istiyor.

Tiktok Video Süreleri Uzadı Mı Kaç Dakika Oldu (3)

Uzun videoların kısa videolardan daha fazla para kazandırdığı bir gerçek. TikTok'taki video sürelerinin 30 dakikaya çıkması, özellikle içerik üreticileri sevindirebilir. Çünkü uzun videolar, video öncesi ve videonun ortasında gösterilen reklamlara dayalı olarak daha geniş para kazanma potansiyeline sahip olacak.