İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sol marjinal silahlı terör örgütlerinin cezaevleri yapılanmasına finansal destek sağladığı belirlenen 16 şüpheli tespit edildi. Bu şüphelilerin, 1 Ocak 2016'dan bugüne kadar herhangi bir akrabalık bağı olmamasına rağmen, Marmara bölgesindeki cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak kalan örgüt mensuplarına para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı belirlendi.

Şüpheliler gözaltında

Tespit edilen 16 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyon sonucunda İstanbul'da 15 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, şahısların cezaevindeki örgüt üyeleriyle yaptıkları haberleşme ve mektuplaşma tarzında dokümanlar, çok sayıda dijital materyal ve çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca 1 kurusıkı tabanca, 3 şarjör, 25 fişek de bulundu. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü

Şüpheli şahıs DEM'li vekil Çiçek Otlu'nun evinden çıktı

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen kritik bir operasyon sonucunda, terör örgütü MLKP'ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında para aktarımı yapıldığı tespit edilen 15 kişi yakalandı. İstanbul'da düzenlenen operasyonlardan birinde, DEM Partili milletvekili Çiçek Otlu'nun evinde Sıtkı Güngör adlı şüpheli yakalandı. Evde yapılan aramalarda, cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin mektupları da ele geçirildi.