TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un direktifiyle, Meclis bahçesinde bulunan seralarda yetiştirilen çiçekler; peyzaj çalışmaları, iç mekan düzenlemeleri ve Meclis'teki çeşitli etkinliklerin yanı sıra özel günler için de özenle hazırlanıyor.Bu kapsamda, serada yetiştirilen çiçeklerden bir kısmı, TBMM çalışanlarının çocuklarının eğitim aldığı kreş ve gündüz bakımevindeki çocukların annelerine özel olarak sunulmak üzere hazırlandı.

Meclis serasında 'Anneler Günü' hazırlığı


TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçe Hizmetleri'nde görevli ziraat mühendisi Ümit Küçük, Anneler Günü öncesinde seradaki hazırlıkları detaylı bir şekilde anlattı.

Küçük, Meclis bahçesindeki peyzaj düzenlemeleri için mevsimlik ve iç mekan bitkileri yetiştirdiklerini belirterek

, "2024 yılı yazı için petunya, begonya, kadife, cam güzeli gibi farklı çiçekler yetiştirdik. Bu yıl için toplamda 100 bin civarında yazlık çiçek için hazırlığımız var." şeklinde konuştu.

Meclis serasında 'Anneler Günü' hazırlığı
Şubat ayında hazırlıklara başladıklarını açıklayan Küçük, tohumdan veya fidelerden yetiştirilen çiçeklerin mayıs ayında dikime hazır hale geldiğini belirtti. Ardından, tüm alanlardaki çalışmalar tamamlandıktan sonra seradaki çiçeklerin Meclis yerleşkesindeki uygun bölgelere götürülerek dikim işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türk mutfağı haftası Türk mutfağı haftası

Serada bahçıvan olarak görev yapan Gizem Işık da hazırlıklara ilişkin şunları anlattı:

"Anneler Günü için süsleme yapıyoruz. Süslemeyi çiçeklerin boyutlarına ve renklerine göre yapmaya özen gösteriyoruz. Dikimini, sulamasını, çapalamasını ve bakımını bütün arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Çiçekleri aynı zamanda bahçe için de hazırlıyoruz. Bu mevsimde genelde hummalı bir çalışma oluyor. Anneler hepimizin başının tacı. Unutmamak gerekiyor. Tek bir gün değil her gün hatırlamak gerekiyor. Tüm annelerin ve anne adaylarının da Anneler Günü'nü kutluyorum."

Yüzlerce anneye gidecek çiçekleri hazırlamanın da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Işık,

"Bu çiçeği büyütüp bu hale gelmesini sağlamak aynı zamanda da süsleme aşamasında bulunmak çok gurur verici." dedi.

Meclis serasında 'Anneler Günü' hazırlığı
Ümit Küçük, Meclis Başkanlığının özel günler için de planlamalar yaptığını belirtti.

"Anneler Günü", "Kadınlar Günü" gibi günler için de çeşitli hazırlıklar yapıldığını aktaran Küçük, şunları kaydetti:

"Gelen önerilere bağlı olarak biz de elimizdeki imkanlar dahilinde buradaki çiçeklerden özel günler için sunumları yapıyoruz. Meclis çalışanlarının çocuklarının bulunduğu gündüz bakımevi ve kreşteki çocuklara bu yıl birer çiçek hazırlayıp annelerine götürmeleri için vereceğiz. Onun hazırlığı var. Çiçeklerden petunya beğenildi. Üç renk petunyamız var; pembe, beyaz ve mor. Onlardan karışık bir süsleme yapacağız. Toplamda 330 adet çiçek teslim edeceğiz. Petunya yazlık bir çiçek. İklime bağlı olarak yaz boyunca çiçek açan, sürekli büyüyen, yaz sonuna kadar da dayanabilen bir çiçek. Renkleri ve görünümü güzel. Bakıma bağlı yaz boyunca açabilen bir çiçek."