Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği depremzedeler için düzenlenen organizasyonda, EURO 2008'de gerçekleşen Türkiye-İsviçre maçının yıldızları, İsviçre'nin Lozan kentindeki Stade de la Tuiliere'da sahaya çıktı.

MAÇ BERABERE BİTTİ

Karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı. İsviçre'nin gollerini Eren Derdiyok ve Matias Vitkieviez attı, Türkiye'nin gollerini ise Semih Şentürk ve maçta forvet oynayan eski milli kaleci Volkan Demirel kaydetti. Türkiye'yi, o dönemde teknik direktör olan Fatih Terim yönetti. İsviçre'nin EURO 2008 kadrosunun başında, dönemin teknik direktörü Koebi Kuhn'un vefat etmesi üzerine Türk kökenli eski futbolcu Kubilay Türkyılmaz yer aldı.

TERİM KADROYU UNUTTU!

Maç öncesinde, milli takım soyunma odasında ilginç anlar yaşandı. Fatih Terim, ilk 11'i açıklamayı unuttu ve Nihat Kahveci yardım etti. Eski milli kaleci Volkan Demirel, karşılaşmada forvet olarak sahada yer aldı.

Maçın devre arasında, İsviçre'deki depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip tanıtıldı ve büyük bir alkış aldı. Kurtarma ekibinin içindeki köpek de büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, organizasyonun Lozan şehrinde gerçekleşmesini önemli bulduğunu vurgulayarak, organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.

GELİRLER DEPREM BÖLGESİNE AKTARILACAK

Maçtan elde edilen gelir, deprem bölgesinin altyapısını yeniden inşa etmek için kullanılacak, özellikle futbol altyapısı ve tesislerin inşasına öncelik verilecek.