Yapılan açıklamada, "Hastanenin, bir hastanın bakımı esnasında sağlık ve güvenlik hususunda ihmaller yaşandığının tespit edilmesi nedeniyle suçlandığını" söyledi.  2022 yılında, hastaneye yatırıldıktan dört gün sonra hastane odasında intihar ettiği doğrulanan 28 yaşındaki Ashleigh-Sue Chatters'ın davası 13 Mart 2024 tarihinde Melbourne Sulh ve Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Ashleigh-Sue Chatters, ölümünden önceki haftalarda kelebek dövmesi için tasarımlar çiziyordu. Ergenlik yıllarından bu yana akıl hastalıklarıyla mücadele eden 28 yaşındaki genç kadının annesine üst koluna yapılması planlanan narin böceğin onun yaşama isteğini arttırdığını söylemişti. Annesi Tara Chatters, Guardian Australia'ya şunları söyledi: "Ona göre kelebek, hayatta kalmanın bir simgesiydi ve sistem ondan vazgeçmiş olsa da kendisi henüz kendinden vazgeçmemişti." Ashleigh, Victoria'nın ağır ruh sağlığı sisteminde çok sayıda yatarak tedavi görmüştü. Şubat ayında Melbourne'deki Dandenong hastanesinin psikiyatri ünitesine kaldırıldı. Dört gün sonra 25 Şubat'ta orada canına kıydı.

Kızılordu Korosu’na protesto Kızılordu Korosu’na protesto

Ailesi onun hastanede güvende olmasını umduğunu ve intiharından sonra davada sorumluların yargılanmasını istidiklerini söylüyor.