Cildinizin nem dengesini korumaya yardımcı olur, kuruluğu ve pullanmayı önler. Özellikle kış aylarında veya cildiniz kuruysa susam yağı kullanımı oldukça faydalıdır.

Susam yağı, akneye karşı mücadelede yardımcı olabilecek doğal bir yağdır. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri ile akneye neden olan bakterileri öldürmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Susam yağı, akneye karşı mücadelede yardımcı olabilecek doğal bir yağdır. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri ile akneye neden olan bakterileri öldürmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Susam yağını akne için kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Cildinizin hassas olması durumunda test etmeyi ve yağlı bir cildiniz varsa çok fazla kullanmamaya dikkat edin.

Sarı kantaron yağının cilde faydaları nedir? Sarı kantaron yağının cilde faydaları nedir?

Susam Yağı Akneli Cilt Detavisinde Uygulanır Mı

Susam yağı, cilde birçok faydası olan doğal bir yağdır. Cildinize uygulamak için farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bazı noktaları göz önünde bulundurarak susam yağından en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.
Susam yağını marketlerde hazır olarak bulabilirsiniz. Fakat evde taze ve katkısız susam yağı hazırlamak da oldukça kolaydır.

Yaz aylarında sağlıklı beslenme! Yaz aylarında sağlıklı beslenme!

Malzemeler:

Susam Tohumu
Pres (Soğuk pres veya sıcak pres kullanılabilir)
Tülbent veya bez
Temiz bir şişe

evde susam yağı nasıl hazırlanır
Hazırlanışı:

Susam tohumlarını yıkayın ve kurutun: Susam tohumlarını iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar bekletin.
Tohumları öğütün: Havanda veya mutfak robotunda susam tohumlarını öğütün. Öğütülmüş tohumlar un kıvamına gelmelidir.
Yağı presleyin: Tülbent veya beze öğütülmüş susam tohumlarını sarın. Presin üzerine yerleştirin ve presleyin. Elde ettiğiniz yağı temiz bir şişeye dökün.
Yağı saklayın: Susam yağını güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklayın.
Püf Noktaları: