Trendyol Süper Lig yayıncı kuruluşu olan BeınSports'un sözleşmesi bu sene sona eriyor. TFF ve Kulüpler Birliği tarafından ihale süreci sürdürülen yayın hakları gündeminde anlık değişmeler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Saran Medya teklif yükselttiğini TFF'ye bildirmişti. TFF ise Beinsports'un yeni kararını beklediklerini açıklamıştı. Bugün akşam saatlerinde TFF'den son dakika açıklaması geldi.

Süper lig yayın ihalesi iptal mi ediliyor?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarındaki spor müsabakalarının yayınına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig ihalesi iptal edildi.

Sebep rakamın artırması oldu

TFF gerekçe olarak ihaleye katılan firmaların rakam artışı talebine yanaşmaması olduğu açıklandı. İddialara göre BeIN yıllık 200 milyon dolar vermeye kabul etmedi.

Amad Diallo'dan Arda Güler gol sevinci Amad Diallo'dan Arda Güler gol sevinci

2 Mart'a kadar süre verildi

TFF yayın haklarının devrine ilişkin olarak şu açıklamayı da yaptı:

TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Yayın İhale Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda belirlenen yayın ihalesi muhammen bedeli ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir.

Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının kapsamı ve sağlanması gereken asgari şartlar hakkında bilgi almak isteyenlerin en geç 01.03.2024 saat 17.00'ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçmeleri kamuoyunun bilgilerine duyurulur.