Cumhur Altıok yazıyor...

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

CHP’de oda krizi devam ediyor. Ne iş yaptığını hala tam olarak bilmediğimiz Meclis personeli Şükran Kütükçü, işgal ettiği odadan polis zoruyla çıkarılmıştı. Oda krizinin bittiğini sanmayın. Kütükçü iki sekreteriyle birlikte zorla çıkarıldığı odanın hemen yan odasına taşındı. Orada çalışan personel ise açıkta kaldı. Bakalım oda sorunu daha ne kadar sürecek…

Kütükçü 37 yıl boyunca Kılıçdaroğlu’na en yakın çalışan isimlerden biriydi. Ama sonra değişimci oldu ve verdiği ‘destek’ sayesinde koltuğunu korudu. Öyle ki yeni ve aslında olmayan bir makam bile uyduruldu. Kendisi “CHP Protokol Müdürü” ilan edildi. Meclis İdari Amiri için ayrılan odanın mobilyalarına kadar yeniledi ve makamına oturdu. İki sekreteri ile birlikte çalışıyor. Herkes bana “Kütükçü ne iş yapıyor” diye soruyor. Bilmiyoruz. Aslında öyle çok özel bir iş yapmıyor.
Odayı boşaltması için Meclis Başkanlığı tarafından defalarca uyarılmasına karşı direnmeyi tercih eden Kütükçü, odasının kapısına polis geldiğinde de direnmiş… 

Kendisini odaya kilitlemiş. Polise mukavemet eden Kütükçü’ye en büyük destek ise Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır sergilemiş. Kütükçü, koşarak Başarır’a sığınmış…
Polis odayı tutanak tutarak boşalttı. Kapı kilidi bile değiştirildi. Bütün eşyalar koridorlara saçıldı…

Büyük rezalet!

Şükran hanım polis zoruyla odadan çıkarıldı Şükran hanım polis zoruyla odadan çıkarıldı

Kütükçü hakkında da Meclis personeli olduğu için soruşturma başlatıldı. Tam oda krizi bitti, Kütükçü artık başka bir yere gider diye düşünürken yeni bir kriz yaratıldı. Kütükçü zorla çıkarıldığı hemen yanındaki odaya geçti. Ancak sorun şu ki o odada çalışan personel kapı dışarı edildi. Şimdi o personele oda arayışı başladı. Sizin için gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Bakalım daha neler olacak?

ADAY BELİRLEME SANCISI DEVAM EDİYOR 

CHP yarın Çankaya, Kadıköy, Bakırköy gibi kritik belediye başkan adaylarını belirlemek için Parti Meclisi toplantısında mesai yapacak. Ancak daha önce belirlenen adaylarda da sorunlar var. 

İzmir anketlerinin parti yönetimi üzerinde yarattığı şok etkisini daha önce anlatmıştım. Doğru aday profili belirlenmediği için AK Parti ile aradaki fark bir iki puana kadar düşmüş durumda. İzmir’in ilçelerinin önemli bir kısmına şimdiden kayıp gözüyle bakılıyor. 

CHP yönetimi bu hatadan döner ve aday değişimine gider mi diye beklerken ilginç bir çözüm buldular.
Daha önce yerin dibine soktukları, vatandaş memnun değil diyerek itibarsızlaştırıp tekrar aday göstermedikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i acil koduyla Ankara’ya çağırdılar. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu görüşmede Soyer’den ‘kampanya için yardım’ istemiş. Hani başarısızdı? Gerçekten ilginç. Hatta Soyer’e rüşvet de teklif edilmiş. Seni başka görevlerde değerlendiririz demişler. Soyer tabi ki kabul etmemiş. 

CHP'de Şükran Kütükçü Skandalı! CHP'de Şükran Kütükçü Skandalı!

Yarın yapılacak PM toplantısı son şansları. İzmir’i kaybetmek istemiyorlarsa aday değişimine gidilmesi gerekiyor. Ama değişimcilerin değişik bir inat, kin, hırstan oluşan yönetim anlayışları değişecek gibi durmuyor. 
Bu arada Hatay’da tekrar aday gösterilmesi üzerine eleştiri oklarının hedefi olan Lütfü Savaş’ın da değişmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. 

Ankara’da CHP’nin kalesi olan Çankaya’da bir kişinin adı öne çıkıyor. O kişi aday belirleme sürecinde çok etkili olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın eski danışmanı olan Avukat Hüseyin Can Güner. CHP Genel Başkanı Özel’in de avukatlığını yapan Güner’in aday gösterilmek istenmesi bile örgütü baya karıştırdı.  
Yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısının son olduğu söylense de çekişme büyük… Birkaç Parti Meclisi toplantısı daha ufukta görünüyor…

İyi pazarlar sevgili okurlar bugün dinlenin ama CHP için karışık bir haftaya hazır olun.