Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Peki bu skandal olay ne? CHP, olmayan makama olmayan bir görevlendirme yaptı. Buradan başlayan ve Meclis Başkanlığı’nın bile uyarıda bulunduğu ‘torpilli’ görevlendirme şimdi de oda kavgasına dönüştü. 

Geçtiğimiz gün size CHP’nin İdari Amir seçiminden bahsetmiştim. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen milletvekilleri tarafından açık ara farkla bu göreve seçildi. Ortaya çıkan oy oranları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekilleri üzerinde etkisinin ne kadar az olduğunu göstermesi açısından önemliydi. 

Özel, bu durumu o kadar onur ve gurur meselesi yaptı ki İdari Amirlik görevine talip olan bir diğer isim Adana Milletvekili Orhan Sümer’e geri çekilmesi için baskı yaptı ve “Adana ve Mersin belediye başkanlarını değiştiririm” diyecek kadar ileri giderek tehdit etti. Bu tartışmanın yansımaları hem büyük oldu hem de devam ediyor. 

CHP’DE OLMAYAN MAKAMA KOLTUK

Bu hatırlatmadan sonra gelelim konumuza… İdari Amirlik görevine gelen Bayraktutan Meclis’in teamülleri gereği kendisine ayrılan makamına geçmesi gerekiyor. Ancak bilin bakalım bu odayı kim kullanıyor. Kılıçdaroğlu’nun otuz yıllık çalışma arkadaşı olmasına rağmen ‘ihanet’ ederek, değişimciler için çalışan Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü….

Şükran Kütükçü Kemal Kılıçdaroğlu

CHP’de değişimle birlikte Kütükçü’nün onca zaman yaptığı ‘ajanlık’ faaliyetleri ödüllendirildi. Hatta kendisine olmayan bir görev icat edildi, olmayan bir koltuk verildi. Kütükçü, “CHP Grubunun protokol müdürü” oldu. Ancak işin komik tarafı Meclis Başkanlığı’nın böyle bir görev tanımı yok. 

Bu arada hatırlatmak isterim Kütükçü, eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım döneminde Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine Meclis kadrosuna alındı. Kütükçü’nün kadrosu “Meclis Başmüşavirliği” yani 100 bin liranın üzerinde maaş alıyor ve tüm haklarından faydalanıyor. 

ODAYI DAYADI DÖŞEDİ AMA

Bu görevlendirme sonrası İdari Amir için ayrılan odayı Kütükçü dayadı, döşedi, mobilyalarını yeniledi ve kullanmaya başladı. Meclis Başkanlığı bu durumdan rahatsız oldu ve CHP grubunu “Böyle bir görev tanımı yok. Meclis’in protokol Müdürlüğü zaten var. Partilerin böyle bir müdürlük görevi tanımlı değil” diyerek uyarıda bulundu. 

Ancak İdari Amir seçimi gecikmeli yapıldığı için Kütükçü odayı kullanmaya devam etti. Eğer Özel’e yakın bir isim kazanmış olsaydı Kütükçü o odayı kullanmaya devam edecekti. Ama öyle olmadı. 
Bayraktutan şimdi odasına geçmeyi bekliyor. Hatta Meclis Başkanlığı’nı arayarak odanın tahsisini istemiş…Bilin bakalım ne oldu? 

Kütükçü odayı boşaltmayı reddediyor. Değişimci ekibe “Benim sayemde kazandınız. Bu şekilde bu görevden ayrılmam mümkün değil” diyormuş. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır dahil arayarak odayı Kütükçüye bırakmasını istemiş. Ama Bayraktutan bunu kabul etmiyor. 
Şimdi orta yolu bulmak için oda arayışı başlamış durumda.

özgür özel şükran kütükçü özel kalem

Bakalım seçimle gelen Bayraktutan ve Meclis Başkanlığı, Kütükçü’yü odadan çıkartabilecek mi? Kütükçü “Beni buraya genel başkan oturttu ancak o isterse kalkarım” diyormuş.
Kütükçü ne iş yapıyor? Eskiden genel başkana gelen telefonlara bakıp, randevuları ayarlıyor, geleni karşılıyor, gideni uğurluyordu. Ha burada kendi görüştürme listesi vardı. Kendisine yakın isimleri canını  istediği görüştürmesiyle de eleştiriliyordu. Hediyelere, çiçeklere boğuluyordu.

Bu sözlerimizden Özel Kalemler alınmasın. Bir Özel Kalem’in en önemli görevi “güven ve gizliliktir. Kütükçü’nün bu konuda karnesi kırık maalesef…

 Yeni görevinde ne yapıyor derseniz, bilmiyoruz! Ama artık telefonlara da bakmıyor. Bütün bunlar “CHP böyle zulüm görmedi. Ne Şükranmış arkadaş” dedirtiyor.

Haber : Cumhur Altıok