İtalya’daki Etna Yanardağı'nın ardından Stromboli de faaliyete geçti. Lav ve kül püskürtmeleri nedeniyle Sicilya Adası’nda alarm seviyesi yükseltilirken Catania-Fontanarossa Havaalanı’nda uçuşlar çift yönlü olarak askıya alındı.

ABD’de temyiz mahkemesi Halkbank’ın talebini reddetti ABD’de temyiz mahkemesi Halkbank’ın talebini reddetti

Etna Yanardağı’nın püskürttüğü lavlar geceyi aydınlatırken, Stromboli Yanardağı’nda lavlar denize aktı. Sicilya’nın doğu kıyısındaki Catania kentinde sokaklar ve araçlar volkanik külle kaplandı, Catania-Fontanarossa Havaalanı geçici olarak kapatıldı.

Havaalanı tarafından yapılan açıklamada, “Catania Havalimanı’ndaki pist volkanik kül yağışı nedeniyle kullanılamaz durumdadır. Hem gelişler hem de gidişler askıya alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

En Üst Düzeyde Kırmızı Alarm

İtalya Sivil Koruma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci, Stromboli için en üst düzeyde kırmızı alarm verildiğini belirterek, durumun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu. Musumeci, Stromboli’nin izlendiğini ve acil durumlarda tahliye planlarının hazır olduğunu aktardı.

İtalya itfaiyesi, adadaki görevli sayısının önlem olarak 2 katına çıkarıldığını belirtti.

4.5 KM Yükseğe Lav Fışkırıyor

Diğer yandan, dün gündüz saatlerinde volkanik faaliyetleri en yüksek seviyeye ulaşan Etna Yanardağı'ndan çıkan ve yaklaşık 4,5 kilometre yüksekliğe erişen kül ve duman bulutundan hava ulaşımı da etkilendi.

Etna'nın küllerinin Katanya kenti ve Fontanarossa Havalimanı'na ulaştığı, bu nedenle havalimanında uçuşların bu sabah itibariyle tedbir maksatlı durdurulduğu açıklandı.

Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı 3 bin 300 metre, Stromboli Yanardağı ise deniz seviyesinden 920 metre yüksekliğe sahip. Uzmanlar, birbirine yakın coğrafyada bulunan Etna ve Stromboli yanardağlarının bazı ortak özellikleri olsa da volkanik faaliyetlerinin temelde farklı özellikler taşıdığını ve birbirleriyle bağlantılı olmadığını belirtiyor.

İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Türk asıllı Mesud Pezeşkiyan oldu İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Türk asıllı Mesud Pezeşkiyan oldu