Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) girişi 2000 - 2008 yılları arasında olan ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışan, kademeli emeklilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu yüzden vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki staj sigortası ve kademeli emeklilik çıkacak mı? İşte detaylar...

Benzin motorin fiyatları ( 19 Mayıs 2024) Benzin motorin fiyatları ( 19 Mayıs 2024)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında AK Parti MYK'sı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." dedi.

EYT düzenlemesinden o dönemde staj yapan çalışanlar yararlanamamıştı. Bu sebeple staj sürelerinin de hesaba katılması talep edilmişti. Ayrıca, 9 Eylül 1999 tarihinden önceki düzenlemeyi kaçıranlar da yaşanan mağduriyete dikkat çekerek düzenleme kapsamına alınmasını talep etmişlerdi.

Kademeli Emeklilik Nedir?

Emekli Ikramiyeleri Ne Kadar Oldu

Kademeli emeklilik sisteminde emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine her iki şartında kademeli olarak doldurulması gerekir. Belirli şartları sağlayan kişiler kademeli olarak emekli olabilirler.