Bu ülkelerden randevu alabilenlerin başvuruları ise çoğu zaman reddediliyor. Bu durum, seyahat etmek isteyenlerin ve turizmcilerin sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

Özellikle yaz aylarının ve yaklaşan kurban bayramının etkisiyle Avrupa'ya seyahat etmek isteyenlerin sayısı arttı. Ancak İspanya, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde vize randevusu almak neredeyse imkansız hale geldi. Bunun sebebi ise yoğun başvuru talebi olarak gösteriliyor.

İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki

schengen-vize-2062197

Almanya Büyükelçiliği, "Bekleme sürelerinin vize türüne bağlı olarak birkaç hafta ya da birkaç ay sürebileceğini" belirtirken, diplomatik kaynaklar da vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere ertelenebileceğini açıkladılar. Ancak, başvuruların kapatılması gibi bir durum söz konusu değil.

Turizmci Barış Meletlioğlu, durumun sadece yoğunluktan kaynaklanmadığını düşünüyor ve Turizm ve Dışişleri Bakanlıklarının bu konuya müdahale etmesini istiyor. Meletlioğlu'na göre, konsolosluklar, aylık kotalarını doldurduklarında başvuruları reddediyorlar, başvuran kişinin kimliğine bakmaksızın.

vize-1

Randevu alabilenlerin sayısı da oldukça az. Bu durum, seyahat etmek isteyenlerin yanı sıra turizmcileri de olumsuz etkiliyor. Meletlioğlu, "Yurtdışı planlarımızı bir yıl öncesinden yapıyoruz ve buna göre havayolu şirketleriyle anlaşmalar yapıyoruz. Ancak vize reddi durumunda, biletlerin iptalini veya iadesini alamıyoruz" diyor.