CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimin ardından “muhalefete muhalefet etmeyeceğiz” sözünü rafa kaldırdı. İlk iş Saadet Partisi’nin grup kurabilmesi için CHP’den geçiş yapan Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın partiye geri dönmesini istedi. Saadet Partisi, Meclis’teki grup üstünlüğünü korumak için vekillerle transfer pazarlığı yürütüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Özel’i arayarak ek süre istedi… 

CHP’nin bugüne kadar küçük partilere destek vererek ‘demokrasiye katkı’ tezini savunuyor ve bu sayede iktidar karşısında bir blok oluşturmayı hedefliyordu. Özel genel başkanlık koltuğuna oturdu ve seçimin ardından ilk iş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istedi. İkinci hamlesi de Saadet Partisi’nin temsil gücünü arttırabilmesi için verilen bir milletvekilini geri çağırmak oldu.

Meclis’te partilerin grup kurabilmesi için en az 20 milletvekili ile temsil edilmesi gerekiyor. Grubu olan partilerin komisyonlarda görev alması, genel kurulda konuşma süreleri gibi bir takım kazanımları oluyor. CHP geçmişte İYİ Parti’ye 15 milletvekili vererek seçime girmesinin önünü açmıştı. 

CHP’de değişen tutum nedeniyle, Meclis’te milletvekili transfer pazarlığı hız kazandı. Özel aslında bir taşta iki kuş vurmak istedi. Belediye başkan adaylarına itiraz ettiği için Parti Meclisi’ni basan Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ı partiden atmak yerine Saadet Partisi’ne yollamak istedi. Ancak Çakır direndi ve “Ben partimden bir yere gitmem” dedi. Özel, Çakır’ı yollayıp Kasap’ı geri almak istedi. Bu kez Kasap, “Benim burada daha çok söz hakkım var” diyerek geri dönmek istemedi. 

Görüşmeler, ısrarlı çağrılar ardından Kasap CHP’ye geri dönüyor.

Çakır’ın ise disipline sevk edilebileceği belirtiliyor. CHP’den atılırsa bağımsız milletvekili olacak. 
Saadet Partisi bu nedenle vekil arayışına girdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun CHP’li Özel’i arayarak biraz zaman istediği belirtildi. Ancak o süre doldu.

Saadet Partisi DEM Partisi’nden iki ismi transfer etmeye çalışıyor. Bu süreçte Deva Partisi ile de görüşüldü ancak istenilen sonuca ulaşılamadı. 
Bir yandan da Saadet Partisi’nden üç milletvekilinin AKP’ye katılabileceği belirtiliyor. 

Mansur Yavaş malvarlığını astı! Mansur Yavaş malvarlığını astı!

Dikkat çeken bir transfer de CHP’de yaşandı. İYİ Parti'den bir süre önce istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın olduğu belirtilen Yanıkömeroğlu’na parti rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Yanıkömeroğlu’nun ilginç bir özelliği daha var. Eşi Kamil Yanıkömeroğlu, Rönesans Holding’in ortaklarından.