Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları için tarih araştırmaları başladı. Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı için yayımlayacağı başvuru kılavuzunu bekleyenlerin sayısı artıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları ne zaman, kılavuz yayımlandı mı?

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı Işçi Alımı Başvuruları Başladı

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamını içeren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

Sağlık Bakanlığı 81 Ile Genelge Gönderdi

Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak olan 36 bin sözleşmeli sağlık personeli için başvuru tarihleri henüz netleşmedi. Ancak başvuru kılavuzunun mayıs ayı içerisinde ÖSYM üzerinden yayımlanması bekleniyor.

Türkiye'nin kredi notu yükseldi: S&P'den yeni değerlendirme Türkiye'nin kredi notu yükseldi: S&P'den yeni değerlendirme

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak

Sağlık Bakanlığı

Hangi kadro ve branşlara alım yapılacağı da kararda belirtilmiş durumda. Buna göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. Alınacak personelin bir kısmı acil sağlık hizmetlerinde, ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, sağlık evlerinde ve yataklı tedavi birimlerinde görev yapacak.