Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlık görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı (YENİAD) Selman Esmerer, Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Milli Görüş hareketinin Türkiye'nin en güçlü fikri bütünlüğe sahip saygın bir hareket olduğu görüşünü dile getiren Esmerer, bu mirasın üzerine daha büyük bir gelecek inşa etmek için herkesin yola çıktığını belirtti.

TABAN OY VERECEK PARTİ BULAMADI

Saadet Partisi'nin "ilkesiz, disiplinsiz ve karanlık bir dehlize sürüklendiğini, teşkilatın her geçen gün eridiğini" savunan Esmerer, şunları söyledi:

"Taban  hiçbir seçimde Saadet Partisi'ne dönmeyi tercih etmiyor. Parti hiçbir milli meselede istikrarlı ve tutarlı bir duruş ortaya koymuyor. Batı ve Batı taklitçisi partileri, yeni kurtuluş reçetesi olarak görmenin çıkmaz bir yoldur"

"Saadet Partisi ilk defa kendi amblemi olmadan seçimlere girmiş ve tabanımız oy verecek bir parti bulamamıştır. Erbakan Hocamızın 'biz ve diğerleri' diye tanımladığı siyaset sahnesinde Saadet Partisi yanlış ittifak projeleri, 6'lı masa ve batılı mutabakat metinleri ile tam olarak diğerleri eksenine kaymaktadır."

Selmanesmere

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Partiyi tekrar birlik ve beraberliğe kavuşturacak bir kongreye gittiklerini söyleyen Esmerer, şöyle devam etti:

"Partimizin 30 Haziran kongresi, klikler, gruplar ve çatışmaların son bulduğu, hareketimizin uzun yıllar içerisinde oluşturduğu tüm farklılıklarıyla bir ve beraber olduğu, sosyolojik tabanıyla barıştığı, ülkemiz ve İslam dünyasının esaslı gündemine kilitlenmiş bir hareket olarak yeniden büyük atılımlar yapmaya adım atmamız gereken bir kongredir."

Tüm milletle kucaklaşarak Milli Görüş iktidarını inşa edeceklerini dile getiren Esmerer, "Bütün teşkilat kademelerimiz, GİK ve YİK üyelerimiz, delegelerimizle yaptığımız istişareler sonunda 30 Haziran kongresinde genel başkan adayı olduğumu ilan ediyorum. Mevcut durumdan, yaşanan sıkıntılardan, klik yönetiminden rahatsız tüm teşkilatlarımızı ve delegemizi bu manevi göreve destek vermeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güçlü, lider ve İslam dünyasına önder olması için çalışacaklarını anlatan Esmerer, şunları kaydetti:

"Hemen güneyimizde Suriye'de, Irak'ta, ABD'nin bir PKK devleti kurma çalışmaları var. Ciddi tehlikeli bir sürece girmiş bulunuyoruz ama Allah'ın izniyle Türkiye büyük devlet, bütün bunların altından kalkacak, ilerleyecek. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, bazı konular siyasi partinin ötesinde, ülke menfaatlerinde herkes birleşirse gelecek yüz yıllı ülkemizin yüz yılı olacak, Türkiye'nin yüz yılı olacak. Yeter ki Türkiye o performansı ortaya koysun, o birliği, beraberliği, kardeşliği sağlasın. İnşallah bu noktada bizler de gayret edeceğiz."

5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam 5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam

Saadet Partisi’nde 5 genel başkan adayı Saadet Partisi’nde 5 genel başkan adayı

Editör: Kemal Ilıkkan