Kongolu bir ordu sözcüsü, teröristlerin Cuma günü doğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki köylere düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısının 41'e ulaştığını belirterek, bölgedeki toplam ölü sayısının Salı gününden bu yana 80'i aştığını da sözlerine ekledi.

Rusya'dan 'Youtube' kararı Rusya'dan 'Youtube' kararı

Kongo'nun Kuzey Kivu eyaletindeki ordu sözcüsü Yarbay Mac Hazukai, Cuma gecesi saldırının Müttefik Demokratik Güçler üyeleri tarafından Masala, Mapasana ve Mahini köylerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Şu anda doğu Kongo'da konuşlanmış olan Müttefik Demokratik Güçler, DEAŞ'a bağlılık sözü verdi ve sık sık baskınlar düzenleyerek birçok silahlı grubun aktif olduğu bölgede kanlı saldırılar gerçekleştirdi.

Bu örgütün komşu Uganda'dan geldiği ve geçen hafta en az 16 kişinin ölümüne yol açan başka bir saldırının arkasında olduğu söyleniyor.

Yerel yetkili Fabian Kakoli, silahlı kişilerin Cuma gecesi Beni vilayetindeki köy sakinlerine ateşli silahlar ve palalarla saldırdığını söyledi.

Avrupa Birliği diplomatik departmanı sözcüsü Nabila Masrali, "Son günlerde Doğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde düzinelerce sivil, Müttefik Demokratik Güçlerin kurbanı oldu" dedi.

Editör: Haber Merkezi