Papatya çayı, papatya çayı papatya bitkisinin yaprraklarından yapılan bir bitki çayıdır. en belirgin özelliği ise  rahatlatıcı ve sakinleştirici etkiye sahip olması.

Uzmanı uyarıyor: 'Griple alerjiyi karıştırmayın' Uzmanı uyarıyor: 'Griple alerjiyi karıştırmayın'

 papatya çayının bir çok faydası vardır bunların en öne çıkanları ise şunlardır.

Papatya çayı sakinleşmeye yardımcı olur mu?

Papatya çayı  flavonoidler ve apigenin gibi bileşkeler içererir ve bu özelliği merkezi sinir sistemini rahatlatmaya ve uygu düzenini sağlamaya etkili olduğu bilinmektedir.   Papatya çayı  mide bulantısı ve hazımsızlık  sorunlarını hafifletmeyede yardıcı olabiliyor. Midede oluşan sindirim sorunları tedavisinde doğal yöntem olarak yardımcı oluabiliyor. 
sakinleşmek için papatya çayı içilir mi

Papatyanın  cilt sağlığına faydaları nedir?

papatya çayı cilt sağlığındada sıklıkla kullanılan bir bitki türüdür.  Ciltte oluşah iltihaplanmayı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olurken cilt sağlığında oldukça faydalılrdır.    Akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılabilir.

  Papatya çayı, antioksidanlar içerir ve bu özelliğe sahip olması  bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı önlemeye yardımcı olabilir. Papatya çayı   Rahatlatıcı ve sakinleştirici olması özelliği nedeniyle halk arasında oldukça sık kullananılan bir bitki çayıdır  

papatyanın cilde faydaları nelerdir
  Aktarlarda, marketlerde ve eczanelerde kolayca bulunabilen payatya çiçeği bahçede ve saksıda kolayca yetiştirilebilir bahçenizde veya saksıda da yetiştirebilirsiniz.

papatya çayının faydaları nelerdir

Papatya çayı, günde en fazla 2 veya 3 bardak tüketilebilir. yatmadan önce 1 fincan papatya çayı içmek  sakinleştirmesinin yanı sıra uykuya geçiş sürecinizide hızlandırır.   2-3 bardak tüketilebilir.
İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz papatya çayı tarifi

 Malzemeler:

1 bardak su (250 ml)
1 çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği
1 tatlı kaşığı bal veya limon (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:

Suyu kaynatın.
Kaynayan suyun içine papatya çiçeklerini ekleyin.
Ateşten alıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
Demlenen çayı süzün.
Dilerseniz bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.