Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) yapılacağı okulların etrafında gürültü yapılmaması uyarısında bulunarak, "Adaylarımız için stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli" dedi.

Ersoy, İletişim Platformu tarafından düzenlenen "İletişim Buluşmaları" programında, basın mensuplarıyla bir araya geldi. YKS başvurularına ilişkin bilgiler veren Ersoy, "8 Haziran Cumartesi 10.15’te başlayacak Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar 10.15’te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45’te gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak. YKS oturumları için bu sene 5,5 milyona yakın soru kitapçığı basıldı. Bu kadar geniş kapsamlı sınav, devasa süreçleri gerektiriyor" dedi.

ENGELLİ ADAYLARA YÖNELİK HAZIRLIK

YKS’de engelli adaylara yönelik yapılan hazırlıklar hakkında konuşan Ersoy, "TYT’ye toplam 12 bin 848, AYT’ye 8 bin 334, YDT’ye ise 1032 engelli aday katılacak. TYT oturumunda 1911 okuyucu-işaretleyici, AYT’de 1140 okuyucu-işaretleyici, YDT’de ise 76 okuyucu-işaretleyici görev alacak" diye konuştu.

MEB sözleşmeli personel sonuçları açıklandı... MEB sözleşmeli personel sonuçları nasıl öğrenilir? MEB sözleşmeli personel sonuçları açıklandı... MEB sözleşmeli personel sonuçları nasıl öğrenilir?

FENERBAHÇE KONGRESİNE DENK GELDİ

İstanbul’da YKS ile aynı tarihe denk gelen Fenerbahçe Kulübü’nün olağan seçimli genel kurul toplantısına ilişkin soru üzerine Ersoy, şöyle konuştu:

Kadıköy’de 49 okulda sınav yapıyoruz, Fenerbahçe Kulübü genel kurulunun yapılacağı yere yakın 3 okulumuz var, diğerleri uzak. Üyelerin Kadıköy’e giderken oluşturabileceği trafik yoğunluğunu ve gürültüyü düşündük. Bu konuda alınabilecek tedbirler konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile görüştük. Ali Koç, ’biz bu konuda çok duyarlıyız’ dedi ve bütün üyelere gerekli hatırlatmaları yapacaklarını söyledi.

YKS 2024 NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) yarın yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Sınav günleri güvenlik amacıyla 63 bin 463 emniyet personeli görev yapacak ve nüfus müdürlükleri açık tutulacak. 3 oturum yapılacak sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanak.

Ali Koç: Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız Ali Koç: Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız

Editör: Kemal Ilıkkan