Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, olağan seçimli genel kurul öncesinde kulüp üyeleriyle İstanbul Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu organizasyonda, Koç alkışlar eşliğinde salona giriş yaptı ve göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

Koç, zor bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde bir hafta içinde 17 milyon avro ödemek zorundaydık. 612 milyon avroluk bir borç yükümüz vardı. 2018 yılında Sayın Aziz Yıldırım, 'Fenerbahçe batmış.' demişti. UEFA'nın raporuna göre finansal açıdan Avrupa'nın en kötü kulübüydük. Biz durumun kötü olduğunu biliyorduk ama bu kadarını tahmin etmiyorduk. Sayın Aziz Yıldırım 'Biz kulübü bakkal gibi yönetiyoruz.' demişti, bakkal bile daha iyi yönetilir. Fenerbahçe'nin futbol takımının göğüs sponsoru bile yoktu. Tüm bu zorluklara rağmen faaliyetleri sürdürüp finansal açıdan doğru istikamete geldik. Tünelin sonundaki ışığı artık görebiliyoruz," dedi.

Geçen sezonki performanslarına değinen Koç, "Fenerbahçe geride kalan sezonda herkesi yendi ama sisteme takıldı. Rakibimiz tek farkla kazandığı maçlarda nasıl itildi, hatırlayın. Hakem seminerinde sızdırılan videoyu hatırlayın. Hakem, 'Baskı, beklenti vardı. Ruh halimi şu an bile hatırlamıyorum.' diyor. Bu hakem hala görevde. 2017-2018 sezonu kadromuz 70 milyon avro seviyesindeydi, şu anda 200 milyon avro seviyesinde. 2018'de 7 sponsorumuz, 18.7 milyon gelirimiz vardı, bugün 42 sponsorumuz var ve 48 milyon avro civarında gelirimiz var. Aziz Yıldırım 'Koçspor oldu' diyor, sanki Koç'un parası haram. Koç'un sponsorlukları yüzde 35-40 seviyesinde. Fenerium da sayenizde uçuyor, 2018'de 22 milyon avro ciro yaparken şimdi 47 milyon ciroya ulaştı. O zaman 5 milyon avro kar varken, şimdi 27 milyon avro kar var. Yarım milyon forma sattık. İnşallah şampiyon olunca 1 milyon formayı görürüz," ifadelerini kullandı.

Koç, Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracaklarını belirterek, "Artık Finansal Fair-Play kriterlerine takılmıyoruz, daha büyük adımlar atabilecek cesaret ve gücümüz var. Mourinho bugün Fenerbahçe'de, bütçemizin tamamını ona harcamadık. Mourinho'nun bütçesine çok fazla sponsor olacak. Kuvvetli bir yönetimimiz var. Takımımız güçlü. Takımımızın başarısı yadsınamaz. Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Yapacağımız takviyelerle Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız. Bu takım belki 99 puan almayacak ama şampiyon olacak. Hayal tüccarlığı yapmadığımızı son kadromuzla gördünüz. Yakın zamanda çok daha net göreceksiniz," dedi.

Jose Mourinho'nun dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu belirten Koç, "Mourinho'nun gelişine, bu yönetimin 10 yılın acısını çıkarmak için neler yapacağını görmek gözüyle bakın. Mourinho, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 5 hocasından birisi, lider, çok büyük işler yapacak. Sayın Acun Ilıcalı'nın dediği gibi, şimdiden ailemizin parçası oldu. Mourinho transferi sadece rakiplerin değil, Aziz Yıldırım'ın da dengesini bozdu. Yıldırım'ın son dönemdeki tehditlerine karşılık, biz de gerçekleri söylemek zorundayız. Öyle bir takım kuracağız ki şampiyonluk sözü vermek zorunda kalmayacağız. İlk adımımızı çok güçlü şekilde attık, devamı da gelecek," dedi.

Son olarak, Koç, sarı-lacivertli futbol takımının geçen sezon sergilediği performans için İsmail Kartal ve futbolcuları tebrik etti: "İsmail Kartal ve futbolcuları, bize yaşattığı gurur için gönülden kutluyorum. Tabii ki eksiklerimiz var. Oyuncularımızı astronomik teklifler gelmedikçe kadromuzda tutacağız. En önemli vaadimiz, ekonomik açıdan ülkenin en kuvvetli spor kulübü olmak. Halka arz oranı en düşük kulüp Fenerbahçe, hisselerimizi kullanacağız. Eskiden oyuncu maaşı ödemek için hisse satmıştık. Önümüzdeki yıl stat isim hakkı da doluyor. 2014 yılında 10 yıllığına 90 milyon dolara Ülker'e verilmişti. Murat Ülker'den ve Ülker Ailesi'nden Allah razı olsun." 

Beşiktaş'ın stadı yenileniyor: "Bakanlıktan onay aldık" Beşiktaş'ın stadı yenileniyor: "Bakanlıktan onay aldık"

Koç, seçimi kazanmaları durumunda stadyumda yapılacak değişiklikler ve Maltepe'de 125 dönüm alan üzerinde yapılması planlanan akademi hakkında bilgi verdi. Toplantı, Ali Koç'un yönetim listesinin tanıtımıyla sona erdi.

Editör: Yağız Atay