Nisan 2024 itibariyle perakende fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 4,89 oranında yükselirken, yıllık bazda ise dikkat çekici bir yüzde 78,81 artış kaydedildi. Bu artış, özellikle giyim harcamaları grubunda yüzde 23,85 gibi önemli bir oranda gerçekleşti. 

Gıdaya 4,84'lük artış

Ev eşyası harcamalarında yüzde 5,30, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 4,88 artış yaşandı. Gıda harcamalarında ise yüzde 4,84'lük bir artış dikkat çekti.

Bim Aktüel 24 Mayıs Kataloğu! İndirimde neler var? Bim Aktüel 24 Mayıs Kataloğu! İndirimde neler var?

Vatandaşa Kötü Haber! İstanbul'un Enflasyonu Belli Oldu

Toptan fiyatlar da Nisan ayında yükselişini sürdürdü. Toptan eşya fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,87 oranında artış gösterirken, bu artışın özellikle mensucat grubunda yüzde 17,93 ve inşaat malzemeleri grubunda yüzde 13,36 gibi belirgin olduğu görüldü. Madenler grubunda yüzde 7,27, kimyevi maddeler grubunda yüzde 5,40 artış yaşandı.

Enflasyon Beklentisi

İstanbul'da yaşanan bu fiyat artışları, hem tüketicileri hem de işletmeleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Artan maliyetler, tüketicilerin harcamalarını kısıtlamasına neden olurken, işletmelerin de maliyetlerini dengelemek için fiyatları yükseltmeye yönelmesi bekleniyor.