Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. 2023 yılında tutuklanan Nihal Candan, son olarak sağlık sorunları nedeniyle gündeme geldi ve tahliye edildi. Candan, bir süre sonra da sokaklarda görüldü.

Candan'ın cezaevinde yemek yemeyi reddettiği ve anoreksiya nervoza hastalığına yakalandığı iddia edildi. Ancak, tahliyesinin ardından halk arasında dolaşması ve televizyonlarda röportajlar vermesi, müşteki avukatlarının tepkisini çekti. Candan kardeşlerin annesi ve babası da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Seçil Erzan'la aynı koğuşta

Nihal Candan, röportajlarda ve sokaklarda vatandaşlarla börek yiyerek sohbet ederken görüldü. Ayrıca, cezaevi günlerini anlattığı bir röportajında, dolandırıcılık suçuyla tutuklanan Seçil Erzan'la aynı koğuşta kaldığını söyledi.

İtiraz edildi

Tahliye sonrası kuaföre gitmesi ve sokaklarda gezmesiyle dikkatleri çeken Candan, müşteki avukatların itirazına neden oldu. Avukatlar, sağlık sorunlarına rağmen Candan'ın rahat hareketlerini gerekçe göstererek tahliyesine itiraz etti.

33 kiloya düştüm

Nihal Candan, sağlık sorunlarını dile getirirken, "Ailem biraz moral olsun diye kuaföre götürmek istedi. 33 kiloya kadar düştüm. 37 kiloyu daha yeni gördüm. Ve hâlâ yemekte zorlanıyor ve mama ile besleniyorum" dedi.

Hadise'nin beğenilen kırmızı halı stili Hadise'nin beğenilen kırmızı halı stili

Candan, cezaevinde yemek yiyemediğini ve zorlandığını belirterek, "Açlık grevi falan da değildi. Psikolojik olarak midem almadı ve hiç acıkmadım. Yemek görünce midem bulanıyordu. Bahar, ağzıma bir lokma zorla sokuyordu. Soda ile besleniyordum" şeklinde konuştu.

Avukatlık yapacak!

Sosyal medyadan para kazanmadığını savunan Candan, babasına akademik kariyer sözü verdiğini ve avukatlık yapacağını söyledi.