Kidman, "Özel hayatımda bazı zorluklarla mücadele ediyordum ama profesyonel yaşamım da çok iyi gidiyordu" diyerek, Oscar ödülünü kazandığı geceye dair duygusal anılarını paylaştı. O dönem, Kidman'ın 11 yıllık evliliği Tom Cruise ile sona ermiş ve oyuncu özel hayatında zor bir süreçten geçiyordu.

Birce Akalay, Cannes'a damga vurdu! Birce Akalay, Cannes'a damga vurdu!

"Ben zaten parti kızı değilim" diyen Kidman, o gece Vanity Fair partisine katılmak istemediğini belirtti. Heyecanlı bir dönem geçirdiğini söyleyen oyuncu, "Keşke bunlardan daha fazla keyif alabilseydim" ifadelerini kullandı.

Oscar gecesi sonrasında yalnız kalan Kidman, otel odasında ailesiyle patates kızartması ve hamburger yedikten sonra erkenden yatağa gitmiş. Bu anıyı hatırlayan Kidman, "O zaman fark ettim. Hayatımın aşkını bulmalıydım. Hayatımda aşka ihtiyacım vardı" şeklinde duygusal ifadelerle yaşadığı hisleri dile getirdi.

Nicole Kidman, Oscar zaferinin ardından yaklaşık iki yıl sonra şarkıcı Keith Urban ile tanıştı ve çift 2006 yılında evlendi. Kidman, bu evlilikle hayatındaki yeni başlangıcını yapmış ve özel hayatında huzur bulmuştu.

Oyuncu, Oscar kazanırsa bir daha yalnız yatmayacağını belirterek, "Eğer bir daha Oscar kazanırsam, 24 saat boyunca dışarıda olacağım" dedi. Kidman'ın bu sözleri, hem o dönemki duygusal durumunu yansıtması hem de yaşadığı büyük değişimi göstermesi açısından dikkat çekici.