Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak onaylarken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Moody's, Türkiye ekonomisini değerlendirme takvimine uygun olarak inceledi. Kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin "B3" kredi notu teyit edildi ve önceki "durağan" olan not görünümü "pozitif" olarak revize edildi.

Açıklamada, görünümdeki pozitif değişikliğin temel nedeninin "ekonomi politikasında belirgin değişiklik, özellikle ortodoks para politikasına dönüş" olduğu belirtildi. Ayrıca, manşet enflasyonun kısa vadeli olarak artabileceği ancak enflasyon dinamiklerinde değişiklik işaretleri olduğu vurgulandı. Bu durumun, para politikasının güvenilirliğinin ve etkinliğinin yeniden kazanıldığının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Türkiye Petroller Anonim Ortaklığı 150 personel alımı! Türkiye Petroller Anonim Ortaklığı 150 personel alımı!

Açıklamada ayrıca, parasal sıkılaştırmanın Türkiye'nin büyük dış dengesizliğini azaltma ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini yeniden yapılandırma olasılığını artırdığına dikkat çekilerek, her iki durumun da ülkenin dış şoklara karşı direncini artıracağı belirtildi.

Moody's açıklamasında, ülkenin dış açığındaki azalmanın 2024'te hızlanmasının beklendiği ve yıllık toplam açığın 40 milyar doların altında olmasının öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörler ve notun yükseltilebileceği koşullara değinildi. Pozitif görünümün göz önüne alındığında, ülkenin kredi notunun düşürülmesinin pek olası görünmediği ifade edildi.

Moody's, Türkiye ekonomisini daha önce 12 Ağustos 2022'de değerlendirmiş ve kredi notunu "B3" olarak güncellemiş, not görünümünü ise "durağan" olarak belirlemişti. 16 Haziran ve 15 Aralık 2023 tarihlerinde yapılması planlanan değerlendirmeler ise daha önce güncellenmemişti.