Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay başta olmak üzere hastane yönetimi, inme merkezi hekimleri, sağlık çalışanları ve hastaların yakınları, bu önemli etkinlikte bir araya geldi. Programda inme hastalığıyla ilgili risk faktörleri, belirtiler ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Hastane bünyesinde görevli Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, inmenin dünya genelinde ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada, kalıcı sakatlık nedenleri arasında ise birinci sırada olduğunu katılımcılara aktardı.

İnme nedir? Nasıl tedavi uygulanır?

İnmede etkilenen damarlara ve beyin bölgesine göre birbirinden farklı semptomlar görülebileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Pekel,

İnsan nasıl öğreniyor? konusu araştırılıyor İnsan nasıl öğreniyor? konusu araştırılıyor

“İnmede etkilenen damarlara ve beyin bölgesine göre birbirinden farklı semptomlar görülebilir. Genel olarak hastanın konuşması bozulabilir, dilinde pelteklik gelişebilir. Kelimeleri bulmakta güçlük yaşayabilir. Çift görme, bulanık görme ve ya görmenin tamamen kaybolması gibi semptomlar olabilir. Ağız, ağız kenarında ya da yüzde çekilmenin yanı sıra yüzde, kol, bacakta aynı zamanda başlayan uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük görülebilir. Baş dönmesi, dengesizlik sık karşılaşılan semptomlardır” şeklinde konuştu.

İnme nedir? Nasıl tedavi uygulanır?

Program, Doç. Dr. Demet Yıldız'ın inme belirtileri üzerine yaptığı sunumla devam etti. Ardından Uzm. Dr. Tirdad Setayeshi, girişimsel radyoloji alanında sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Son olarak, Doç. Dr. Meral Seferoğlu, taburcu olan hastaların dikkat etmeleri gereken konuları katılımcılarla paylaştı.