Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde baba mesleğini sürdüren Murat Bıçakçı ve oğlu Alaattin Bıçakçı, bayram öncesinde bıçak bileme ve satış yoğunluğunun arttığını belirtti.

Bıçaklar Keskin Olmalı

Kurban kesiminde kullanılacak bıçakların keskin olmasının hayvana acı çektirmemek açısından kritik olduğunu vurgulayan Murat Bıçakçı, "Kurban bıçakları, kesim, sıyırma ve yüzme bıçakları gibi farklı gruplara ayrılıyor. Ancak hangi bıçak kullanılırsa kullanılsın, bıçakların keskin olması hayvana acı çektirmemek ve kurbanın mundar olmaması açısından çok önemli" dedi.

Kurbanlık Bağışı Nedir

"Herhalde Artık Yavaş Yavaş Akıllanıyoruz"

Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı

Bıçakçı, kurban kesiminin bilinçli kişiler tarafından yapılmasının gerekliliğini de vurgulayarak, "Bu sene yoğunluk erken başladı. 15 gündür bıçak bileme işlemleri devam ediyor. Herhalde artık yavaş yavaş akıllanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kurbanı Mundar Etmemek Demek"

Murat Bıçakçı, "Kurban kesimi, sıradan bir hayvan kesimi değil. Bıçağın keskin olması, hayvana acı vermemek ve kurbanı mundar etmemek demek. Her bıçak ile her hayvan kesilmez. Bıçağın üslubu ve tutma şekli önemlidir. Hayvana eziyet etmeden, bir seferde boğazı almak gerekir. Bu iş için marketten bıçak alınmaz. Marketteki bıçaklar peynir veya domates kesmek için uygun olabilir ama kurban kesimi için yeterli değildir. Biz yıl boyunca iyi bıçakları topluyoruz ve Kurban Bayramı'nda satışa sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ihh Kurban Bağışı 2024 Ne Kadar Oldu

Bilinçli ve Dikkatli Kesim Önemli

Kurban kesecek vatandaşların, hayvana eziyet etmemek için kesim bıçaklarının keskinliğine ve kesim işleminin bilinçli kişiler tarafından yapılmasına özen göstermeleri gerektiği belirtildi. Bu sayede hem dini vecibelerin uygun şekilde yerine getirileceği hem de hayvanlara acı çektirilmeden kurban kesiminin tamamlanacağı ifade edildi.

Editör: Elif Erbay