Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Beştepe'deki basına kapalı olarak yapılan toplantı, 2 saat 15 dakika sürdü. Toplantının ardından merakla beklenen 2024 Kurban Bayramı tatil süresi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Bayrama sayılı günler kala "Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak?" sorusu nihayet yanıt buldu.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Kurban Bayramı arefe günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelirken, bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, son günü ise 19 Haziran Çarşamba olacak. Erdoğan, bayramın ardından gelen Perşembe ve Cuma günlerinin de idari izin kapsamına alındığını belirterek, kamu çalışanlarına toplamda 9 günlük bir tatil imkanı sağlandığını ifade etti.

MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

Erdoğan açıklamasında, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz" dedi.

Editör: Elif Erbay