İddialara göre, evinde uzun süredir bir Chow Chow cinsi olan Tina ve daha sonra edinilen Pomeranian cinsi Linda isimli iki köpeği bulunan Ş.Ö. (42), köpeklerinin anlaşamadığına şahit oldu.

Olay, 25 Mart gecesi yaşandı. Ş.Ö., Linda'yı sevdiği sırada Tina'nın kıskançlık krizine girmesiyle saldırıya uğradı. Tina'nın sahibinin bacağını parçalaması sonucu genç kadın çığlık attı. Oğlu A.T. (18), annesini kurtarmak için hemen ambulansı aradı. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kadına acil müdahaleler yapıldı.

Doku Nakli Gerekli

Ancak 10 gün boyunca hastanede kalan genç kadının sol bacağında doku kaybı tespit edildi. Doktorlar, sağlığına kavuşabilmesi için doku nakli gerektiğini belirtti. Bacağı alçıya alınan genç kadın, taburcu edilerek özel bir hastaneye sevk edildi.

Ş.Ö., köpeğinden ayrılmak istemeyerek Mersin'deki yazlık evine gitti. Ancak Tina'yı barınağa vermek istemeyen genç kadın, özel bir hayvan çiftliği ile anlaşma yaptı. Önümüzdeki haftalarda Tina'nın çiftliğe gönderilmesiyle birlikte Ş.Ö.'nün de evine döneceği belirtildi.

Çin Aslanı Cinslerine Dikkat

Dini nikahlı eşi tarafından öldürüldü! Dini nikahlı eşi tarafından öldürüldü!

Ş.Ö., yaşadığı korkunç deneyimi paylaşarak, "Çin Aslanı cinsi köpeklerin kıskançlıklarıyla ünlü olduğunu biliyordum ama böyle bir saldırıyı hiç beklemiyordum. Linda'yı sevdiğim sırada Tina'nın bana saldırması beni çok şaşırttı. Ancak köpeğimi barınağa vermeye gönlüm el vermedi. Şu anda oğlum ona bakıyor. Ben iyileşince çiftlikte yanına gideceğim" dedi.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ise Çin Aslanı cinsi köpeklerin güçlü ve kıskanç olabileceğini belirtti. Köse, köpek besleyenlerin böyle durumlarla karşılaşma ihtimalinin her zaman olduğunu vurgulayarak, köpeklerin eğitimine ve sağlığına önem verilmesi gerektiğini ifade etti.