Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın girişimleriyle hazırlanan ve ilçenin en büyük gelir getirici projesi olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi tamamlandı ve elektrik üretimine başladı.

preview image

Koçarlı Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan, gerçekleşen GES projesinin belediyeye aylık ortalama 1 Milyon 100 bin TL gelir getireceğini ve ayrıca elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Projeyi ilçenin gelir getirici en büyük ölçekli projesi olarak nitelendirirken, Koçarlı'nın tarihinde kendi imkanları ve özkaynaklarıyla yapılan en büyük proje olduğunu vurguladı.

GES projesinin Koçarlı'ya hem gelir hem de yeni istihdam sağlayacağını belirten Başkan Kaplan, bu projenin ilçenin mali yapısına ciddi katkı sağlayacağını ve ülkedeki enerji açığının kapanmasına da destek olacağını dile getirdi.

Projeyi hayata geçirmelerinde desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlar'a, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'a, Milletvekillerine teşekkürlerini ileten Başkan Kaplan, Koçarlı'nın daha da güçleneceği bir geleceğe doğru ilerlediklerini belirtti.