Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk kanalında gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, yaptığı açıklamalarda önemli düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ve bu doğrultuda kira sözleşmelerine ilişkin önemli bir adım atacaklarını belirtti.

Bakan Şimşek, 420 binden fazla kapıyı çalarak detaylı bir analiz yaptıklarını ve bu analiz sonucunda bazı kararlar aldıklarını dile getirdi. Bu kararlar arasında, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılacağı bilgisi de bulunuyor.

Ayrıca, Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında da önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Bu çerçevede, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesini önlemek için yeni POS cihazlarının kullanılacağını ve bu uygulamanın haziran ayından itibaren geçerli olacağını açıkladı.

Mehmet Şimşek’in açıklamaları şu şekilde;

“Kayıt dışı ile mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız. Kayıt dışılık hak yemek demektir. Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet’ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerini verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli.”

Mart ayında 3 milyonu aşkın ziyaretçi geldi! Mart ayında 3 milyonu aşkın ziyaretçi geldi!